Αρχική Ειδήσεις Ισχυρή κερδοφορία πέτυχε το 2015 η INTERLIFE

Ισχυρή κερδοφορία πέτυχε το 2015 η INTERLIFE

0

Η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2015 που έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα κυμάνθηκαν σε 50,75 εκατ. € το 2015 έναντι 44,99 εκατ. € το 2014 και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 47,85 εκατ. € έναντι 43,2 εκατ. € το 2014.

Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 20,56%, τα Αποθέματα κατά 10,36% (90,44 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. το 2014) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46 έναντι 1,34 το 2014. Τέλος, η Εταιρία για τρίτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε την διανομή Μερίσματος στους Μετόχους της ύψους 0,03€ ανά μετοχή.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν, παρουσία μετόχων που αντιπροσώπευαν άνω του 75% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου. στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση την οποία πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από τους Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλητή τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, Αθανάσιο Πρόιο ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της τελευταίας 5ετίας με έμφαση στην επίτευξη των στόχων και την θωράκιση της εταιρίας από τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο τα στοιχεία του ενεργητικού όσο και αυτά του παθητικού.

Όπως επεσήμανε, η πρότυπη εταιρική διακυβέρνηση και οι ρεαλιστικές αποτυπώσεις των στοιχείων, όπως αυτά καθορίζονται από τα διεθνή standards, που εφαρμόζει η εταιρία από το 2010, συνετέλεσαν στην ανάπτυξη μέσα στα χρόνια της Κρίσης, με σταθερή κερδοφορία και αξιοζήλευτα υψηλή φερεγγυότητα στα πρότυπα της Solvency II Οδηγίας’’.

Ο Διευθυντής Αποζημιώσεων, Κωνσταντίνος Βοτσαρίδης, υπογράμμισε τον προσανατολισμό της INTERLIFE στην εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών που συνιστούν μια από τις κύριες παραμέτρους της συνεχούς ανάπτυξης που επιτυγχάνει η Εταιρία από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Το καινοτόμο Πρόγραμμα Διαχείρισης Ζημιών που διαθέτει η INTERLIFE στους συνεργάτες της, τόνισε, εξοικονομεί χρόνο και λειτουργικές δαπάνες και απλοποιεί τις διαδικασίες έκδοσης αποζημιώσεων για Πελάτες και Διαμεσολαβητές.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης προχώρησε σε μια γενική επισκόπηση της εξέλιξης των ασφαλίστρων την τελευταία δεκαετία, στην Ευρωπαϊκή ζώνη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ποσοστό δαπάνης ασφαλίστρων επί ΑΕΠ για κάθε χώρα και στην κατανομή ασφαλίστρων ανά Κλάδο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Προσδιόρισε τους παράγοντες που συνετέλεσαν στη μείωση του ασφαλιστικού τζίρου στη χώρα την τελευταία πενταετία κατά 32,44%, ενώ τόνισε ότι, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς και υφεσιακές συνθήκες στην ελληνική οικονομία, η INTERLIFE κατάφερε να καταγράψει άνοδο +13,33%.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here