Αρχική Καινοτομία Βραβεύτηκε η ελληνική καινοτομία στο Πρόγραμμα egg

Βραβεύτηκε η ελληνική καινοτομία στο Πρόγραμμα egg

0
Διαφήμιση

Με τη βράβευση τριών δυναμικών καινοτόμων ομάδων από τους τρεις κύκλους του Προγράμματος egg -enter•grow•go επισφραγίσθηκε στην πράξη η συνεργασία του egg με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI), η οποία προσέφερε το ποσό των 100.000 δολαρίων στο πλαίσιο του 1ου διαγωνισμού καινοτομίας με τη συμμετοχή όλων των ομάδων egg από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Μέσω της γενναιόδωρης προσφοράς του THI το Πρόγραμμα egg έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις, και από τους τρεις ετήσιους κύκλους επώασης, να συμμετέχουν σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό, διεκδικώντας ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία που έχουν δοθεί ποτέ στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, από πλευράς ύψους χρηματικού βραβείου.

Τα βραβεία των μεγάλων νικητών που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού είναι:

•           1ο βραβείο αξίας 55.000 $ στην εταιρεία Advantis Medical Imaging για την προηγμένη μεθοδολογία επεξεργασίας εικόνων μαγνητικής τομογραφίας που έχει αναπτύξει.

•           2ο βραβείο αξίας 35.000 $ στην εταιρεία Vesselbot για την καινοτόμο πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας.

•           3ο βραβείο αξίας 10.000 $ στην εταιρεία Owiwi για τα προγράμματα αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα χρηματικά βραβεία που έχουν απονεμηθεί, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και η επιλογή των νικητών έγινε με βασικά κριτήρια το υποσχόμενο όραμά τους, το βιώσιμο στρατηγικό τους πλάνο και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό τους.

Η διαδικασία επιλογής των νικητών εξελίχθηκε σε δύο φάσεις: 29 από τις 63 νεοφυείς επιχειρήσεις, που φιλοξενήθηκαν σε οποιονδήποτε από τους τρεις κύκλους του Προγράμματος, παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και μέσα από διαδικασία αξιολόγησης επελέγησαν οι 12 νεοφυείς επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, οι οποίες προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στην τελική φάση του StartUp Pitching.

Επί τρεις ώρες οι προκριθείσες εταιρείες παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή εξάλεπτο pitching και αξιολογήθηκαν βάσει 11 μετρικών, όπως για παράδειγμα η πληρότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, η αποτύπωση της αγοράς στόχου και του ανταγωνισμού, η καταγραφή της διεθνούς αγοράς, η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δράσης και η επενδυτική υπεραξία της επιχείρησής τους.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν 12 εταιρείες και συγκεκριμένα:

1.         Advantis Medical Imaging

2.         ARDUStech

3.         BFP Advanced Technologies

4.         e-NIOS

5.         FEAC Engineering

6.         HELIIX

7.         HERMES – V (Direct Solutions)

8.         IsMOOD

9.         OWIWI

10.       Recycglobe

11.       Sensoraide

12.       Vesselbot

Διαφήμιση