Αρχική Τουρισμός Διάσκεψη Ελλάδας – Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό

Διάσκεψη Ελλάδας – Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό

0

Σε υλοποίηση των αποφάσεων της  Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα Άλα Μανίλοβα για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανάπτυξη και προβολή των προϊόντων θεματικού τουρισμού διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα η Διάσκεψη Ελλάδας και Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό.

H Διάσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας.

Έχουν προσκληθεί και συμμετάσχουν κορυφαίοι Υπουργοί και επικεφαλής Τουρισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής των Προσκυνηματικών Κέντρων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου, της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και του Πατριαρχείου της Μόσχας, και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων με προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού. Τον Συνδέσμο Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας ATOR, εκπροσωπεί η κα Μάγια Λομίτζε, Εκτελεστική Διευθύντρια.

Θα παρουσιαστούν οι προσκυνηματικές διαδρομές στην Ελλάδα και στη Ρωσία, και θα πραγματοποιούν διμερείς εργασίες με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των τουριστικών τομέων των δύο χωρών.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, και ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και από Ρωσικής πλευράς η κα Όλγκα Γιαρίλοβα, η επικεφαλής του Τουρισμού και της Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here