Αρχική Ειδήσεις Το αγαλματίδιο των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, δημιούργημα του Κώστα Νεοφύτου

Το αγαλματίδιο των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, δημιούργημα του Κώστα Νεοφύτου

0
Διαφήμιση

Tο αγαλματίδιο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 που θα απονεμηθεί σε όσους θα βραβευθούν φέτος, θα είναι δημιουργία του σημαντικού ροδίτη Γλύπτη και Κεραμίστα Κώστα Νεοφύτου. Θα είναι από πέτρα κα ορείχαλκο και η έμπνευσή του πήγασε από την ελληνική θάλασσα και τη ζωή που χαρίζει.

Ο Κώστας Νεοφύτου σπούδασε στην Ελλάδα και στην Ιταλία και έργα του εκτίθενται σε Μουσεία και Πινακοθήκες της χώρας μας, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης έχει δημιουργήσει σημαντικά μνημεία σε δημόσιους χώρους στην Ρόδο και στην Αθήνα.

Είναι ένας πολυβραβευμένος καλλιτέχνης με αξιόλογες διακρίσεις, που έλαβε τρία πρώτα Βραβεία Καλλιτεχνικής Κεραμικής, πρώτο βραβείο Δήμου Ρόδου, δεύτερο πανελλήνιο βραβείο και τρίτο πανελλήνιο βραβείο.

Έργα του έχουν εκτεθεί σε οκτώ ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από εξήντα ομαδικές, στη Ρόδο, στην Αθήνα, στη Γερμανία και στην Αμερική, ενώ έλαβε μέρος σε Biennale σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία, Σερβία, Ρουμανία κ.α.

Έχει εκδώσει 5 ποιητικές συλλογές και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Ελλάδος, Καλλιτεχνικό μέλος της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου, και μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Για την πηγή έμπνευσης στη δημιουργία του Αγαλματιδίου των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, αναφέρει :

«Η θάλασσα είναι η δεύτερη μητέρα μου, που μου έδωσε τόσα πολλά.

Να βλέπω και να θαυμάζω. Ν’ ανακαλύπτω και να εμπνέομαι.

Να ταξιδεύω και να ελπίζω.

Σχεδόν όλη η δουλειά μου γεννιέται από την θάλασσα και τα κεράσματά της.

Τα βράχια, η άμμος, τα βότσαλα, τα ψάρια, τα κοχύλια, τα όστρακα, είναι προικιά αθάνατη που απλόχερα δανείζει.

Και η Ελληνική παράδοση είναι μια πηγή ανεξάντλητη, με βαθιές καταβολές, όπου προσφεύγω να αντλήσω, για να χτίσω το δικό μου όνειρο.

Αυτή τη πηγή είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε και να διατηρήσουμε».

Φέτος η Τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 θα φιλοξενηθεί το βράδυ της 4ης Ιουνίου στις Πηγές Καλλιθέας στην Ρόδο, από τον Δήμο Ρόδου και την ΔΕΡΜ Α.Ε., με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Διαφήμιση