Αρχική Ειδήσεις Σάρωσε τα βραβεία η πανεπιστημιακή ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σάρωσε τα βραβεία η πανεπιστημιακή ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

0
Διαφήμιση

Δεκαέξι μετάλλια – 5 χρυσά, 3 αργυρά και 8 χάλκινα- και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη έφερε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους Πανεπιστημιακούς Βαλκανικούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στην Αδριανούπολη, 8-10 Μαΐου.

Την ελληνική αποστολή στους αγώνες, στους οποίους μετείχαν ακόμη 15 ομάδες Πανεπιστήμιων από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, το Κόσοβο, τη Σερβία και την Τουρκία, αποτέλεσαν φοιτητές και φοιτήτριες από διαφορετικές Σχολές και Τμήματα, όπως Νομική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φιλοσοφική, Κτηνιατρική, Οικονομικό, Μαθηματικό, Χημείας, Δημοσιογραφίας, Χημικών Μηχανικών και από τα ΤΕΦΑΑ.

Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ υποδέχτηκαν σήμερα τους διακριθέντες φοιτητές στην Αίθουσα της Συγκλήτου και συνεχάρησαν όλη την ομάδα αλλά και τους συνοδούς και τους προπονητές της, για τις εξαιρετικές επιδόσεις.

«Ο αθλητισμός και το ήθος, σε συνδυασμό με ποιοτικές σπουδές, αποτελούν εξαιρετική συνταγή επιτυχίας για την υπόλοιπη ζωή σας», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Η αποστολή συγκροτήθηκε με την ευθύνη του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων (Trakya University). Τα Χρυσά Μετάλλια κέρδισαν οι Παπαδημητρίου Κων/νος (ΤΕΦΑΑ, 50μ. Ελεύθερο), Λιόλιου Ελένη (Οικονομικό, 50μ. Ελεύθερο και 100μ. μικτή ατομική), Τσουμάνης Βασίλειος (Κτηνιατρική, 100μ. μικτή ατομική) και Παπαδήμητρίου, Τσουμάνης, Λιόλιου, Χατζηπέτρου (4 Χ 50μ. μικτή ομαδική).

Αντίστοιχα τη δεύτερη θέση και αργυρά μετάλλια πήραν η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης ΑΠΘ, ο Παπαδημητρίου Κων/νος (ΤΕΦΑΑ , 100μ. μικτή ατομική) και Χατζηπέτρου Άννα (Μαθηματικό, 50μ. Ελεύθερο). Χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση πήραν οι Τσουμάνης Βασίλειος (Κτηνιατρική, 50μ ελεύθερο), Χατζηπέτρου Άννα (Μαθηματικό, 100μ. Ατομική), στο Καράτε οι Καλτσά Βάγια (ΤΗΜΜΥ), Γραβάνη Αθηνά (ΤΕΦΑΑ), Γρηγοριάδης Στέφανος, Σπανίδης Παντελής (Χημικών Μηχανικών) και στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Οικονόμου Γρηγόρης (Μαθηματικό) και Κορτεσίδου Χριστίνα (Φιλοσοφική).

Διαφήμιση