Αρχική Ειδήσεις Ελληνικά φρέσκα τρόφιμα σε 1.000 οικογένειες από «Αποστολή» και IOCC

Ελληνικά φρέσκα τρόφιμα σε 1.000 οικογένειες από «Αποστολή» και IOCC

0
Διαφήμιση

Ελληνικά φρέσκα τρόφιμα, ήτοι φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, αυγά και νωπό κοτόπουλο, θα προσφερθούν για δέκα συνεχείς μήνες από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε 1.000 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που ζούνε στο όριο της ακραίας φτώχειας.

Αρχής γενομένης από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Κυνηγού, επί της οδού Βουλιαγμένης, παραδόθηκαν από τον γενικό διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα οι πρώτες κάρτες με τις οποίες οι οικογένειες, που επιλέχτηκαν με κριτήριο το πολύ χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα, θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά ή όποτε αυτές έχουν ανάγκη, τις ποσότητες φρέσκων τροφίμων αξίας 45 ευρώ μηνιαίως επί δέκα μήνες.

Η εν λόγω προσφορά γίνεται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος GIVE FOR GREECE IIΙ του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC με τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και Αμερικανών πολιτών.

Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκτός από τη βοήθεια των ανθρώπων που προμηθεύονται τα τρόφιμα, είναι μέσω των αγορών αυτών να ενισχυθεί η ελληνική αγροτική οικονομία. Το «GIVE FOR GREECE IIΙ» συνολικά έχει στηρίξει 6.367 άτομα, 3.354 οικογένειες με παιδιά, 342 μονογονεϊκές οικογένειες και 124 οικογένειες ΑΜΕΑ.

Η βοήθεια αυτή έρχεται ως συμπλήρωμα της βοήθειας που λαμβάνουν, από την «Αποστολή», σε πακέτα τροφίμων ξηράς τροφής, μέσω των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το ίδρυμα «John L. Santikos Foundation of the SAN ANTONIO AREA FOUNDATION», υπήρξε βασικός χρηματοδότης του προγράμματος που υποστήριξαν επίσης τα ελληνοαμερικανικά ιδρύματα The Hellenic Initiative (THI), και πλήθος ιδιωτών των ΗΠΑ.

Συνεργασία αμοιβαίας αγάπης και στήριξης οικογενειών από την οικονομική κρίση, χαρακτήρισε ο κ. Δήμτσας τη συνεργασία της «Αποστολής» με τον IOCC, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αμερικής και ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Διαφήμιση