Αρχική Ειδήσεις Πάρτε κι εσείς μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού

Πάρτε κι εσείς μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού

0
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, του θεσμού που καθιερώθηκε πανευρωπαϊκά για να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους.

Με σύνθημα «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη», η HELMEPA συντονίζει για 3η συνεχή χρονιά την εθελοντική αυτή πρωτοβουλία στη χώρα μας. Ήδη στην Ελλάδα, περισσότεροι από 2.500 εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος σε καθαρισμούς 61 παράκτιων αλλά και περιοχών της ενδοχώρας, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο διαδραστικό χάρτη της εκστρατείας.

Γι’ αυτό, βάλτε και σεις ένα χεράκι συμμετέχοντας σε κάποια από τις προγραμματισμένες δράσεις ή οργανώνοντας το δικό σας καθαρισμό μιας αγαπημένης σας ακτής, λίμνης, ποταμού ή δάσους, πάρκου ή και της γειτονιάς σας μέχρι την 15 Μαΐου.

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Επιλέξτε την τοποθεσία που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με συναδέλφους, συμμαθητές, την οικογένεια ή την παρέα σας και δηλώστε τη δράση σας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στο σύνδεσμο http://www.helmepa.gr/gr/cleanup.php .

2. H ΗΕLMEPA θα σας στείλει ηλεκτρονικά τις απαραίτητες οδηγίες και υλικό (λογότυπο εκστρατείας – δελτίο καταγραφής απορριμμάτων) και θα καταχωρήσει στο χάρτη τον καθαρισμό σας.

3. Μετά τη δράση, στείλτε στη HELMEPA φωτογραφίες για να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και τα συμπληρωμένα δελτία καταγραφής απορριμμάτων. Τα στοιχεία αυτά για το πλήθος και τα είδη των απορριμμάτων βοηθούν σημαντικά στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες θέλουν να διαχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα κοινά απορρίμματα, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστηρίζει πανελλαδικά την εκστρατεία, θα αναλάβει την αποκομιδή τους.

Στα παιδιά και τους νέους έως 18 ετών καθώς και στους συντονιστές των δράσεων η HELMEPA θα απονείμει αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, τηλ. 210-9343088, email environment@helmepa.gr

Διαφήμιση