Αρχική Ειδήσεις Μνημόνιο συνεργασίας για την ενεργειακή στρατηγική της Αττικής

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενεργειακή στρατηγική της Αττικής

0

Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο θέτει τις αρχές για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Βασίλης Κίλιας.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργειακών δράσεων στην κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης του τοπικού δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο περιγράφει τη γενική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, όπου το ΚΑΠΕ θα καταθέσει την τεχνογνωσία και την επιστημονική του εξειδίκευση και προβλέπει:

• Εκτίμηση μέτρων και πρωτοβουλιών για την προώθηση των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας και την οργάνωση συμμετοχικών διαδικασιών με τοπικούς φορείς για το σχεδιασμό ενός περιφερειακού σχεδίου δράσεων προτεραιότητας.

• Εκτίμηση του τοπικού δυναμικού για την αξιοποίηση των ΑΠΕ και της Εξοικονόμησης Ενέργειας, όπου θα περιλαμβάνεται η εκτίμηση του τεχνικά και οικονομικά εκμεταλλεύσιμου δυναμικού στην Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες παραμέτρους.

• Ολοκληρωμένη πρόταση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων της Περιφέρειας Αττικής, που θα οδηγήσει στην εκπόνηση μελέτης ενός Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης με συγκεκριμένους στόχους και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και την καθιέρωση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης.

• Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για όλα τα προγράμματα που εκπονεί η Περιφέρεια, όσον αφορά στην Εξοικονόμηση Ενέργειας και τις ΑΠΕ.

• Τεχνική υποστήριξη σε δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και τεχνικής κατάρτισης σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

• Συνεργασία των δύο μερών στη λειτουργία, καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση των δραστηριοτήτων του Πάρκου Ενεργειακής Αγωγής (Π.ΕΝ.Α.) του ΚΑΠΕ, το οποίο βρίσκεται στην Κερατέα Αττικής και αποτελεί καινοτόμο εθνικό εγχείρημα.

• Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο ρόλο της ως Εδαφικού Συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων και ως συντονιστή των δράσεων που εκπονούνται   στη χωρική της αρμοδιότητα, σε συνεργασία με Δήμους και εμπλεκόμενους φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here