Αρχική Ειδήσεις Μεγάλη συμμετοχή στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2016

Μεγάλη συμμετοχή στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2016

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περισσότεροι από 100 καθαρισμοί σε παραλίες, βυθούς αλλά και ηπειρωτικές περιοχές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή πάνω από 4.300 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, που συντόνισε η HELMEPA.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εθελοντών ήταν μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» με τους εκπαιδευτικούς τους καθώς και «Ναυτίλοι» και άλλοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Συμμετείχαν επίσης εταιρείες-μέλη της HELMEPA, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, τουριστικές επιχειρήσεις, καταδυτικά κέντρα, τοπικές ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών.

Σημαντική ήταν φέτος η συμμετοχή και στα νησιά Αλόννησο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο, Θάσο, Ιθάκη, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κρήτη, Λέρο, Μήλο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Σκύρο και Χίο. Στο σύνδεσμο http://www.helmepa.gr/gr/cleanup.php μπορείτε να δείτε τον χάρτη με όλες τις περιοχές όπου έγιναν καθαρισμοί.

Στελέχη της HELMEPA είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν από κοντά τους εθελοντές για το πρόβλημα της ρύπανσης, κυρίως από πλαστικά, στους ακόλουθους τρεις καθαρισμούς.

Στη Λίμνη Ηραίου Περαχώρας, Κορίνθου, την Τρίτη 10 Μαΐου, 50 μέλη της Παιδικής HELMEPA και «Ναυτίλοι» του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Περαχώρας, μαζί με μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λίμνης Ηραίου, καθάρισαν τις όχθες της λίμνης από τα, κυρίως μικρά, πλαστικά και άλλα απορρίμματα.

Στην Αττική, την Παρασκευή 13 Μαΐου, παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA και εκπαιδευτικοί του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης καθάρισαν την παραλία Μεγάλο Καβούρι στη Βουλιαγμένη ενώ το Σάββατο 14 Μαΐου τη σκυτάλη πήραν στελέχη του εταιρικού μέλους της HELMEPA, AllSeas Marine S.A., που πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στην Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας.

Στους συμμετέχοντες σε όλη την Ελλάδα δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες για την οργάνωση των καθαρισμών και την καταγραφή των απορριμμάτων σε ειδικά δελτία, από την οποία προκύπτουν κάθε χρόνο πολύτιμα στοιχεία για τα είδη, τις ποσότητες και την προέλευση των απορριμμάτων.

Τα συνολικά στοιχεία από τους καθαρισμούς θα δημοσιευθούν κατόπιν επεξεργασίας από τη HELMEPA τον Ιούνιο, ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού θα λάβουν αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής.

Διαφήμιση