Αρχική Καταστροφές Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη και νέα…ρίχτερ στην Πελοπόννησο

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη και νέα…ρίχτερ στην Πελοπόννησο

0
Διαφήμιση

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 11.30 το πρωί, στην Κρήτη. Ο σεισμός, ήταν 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική Κρήτη στη θαλάσσια περιοχή 53 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου.

Έγινε αισθητός στο Ηράκλειο, ενώ στην Ιεράπετρα κόσμος βγήκε στους δρόμους.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται κοντά στην ακτή και το εστιακό της βάθος στα 2 χιλιόμετρα. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά τόπους σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς και στις τηλεπικοινωνίες.

Στις 11:46 σημειώθηκε μετασεισμός 4,0 βαθμών Ρίχτερ. Ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτήριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας, όπως μεταδίδει το cretalive.gr, όπου στεγάζονται τα 53ο & 54ο Δημοτικά Σχολεία.

Το σχολείο εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Βλαχάκης. Ο αντιδήμαρχος είδε τις ρωγμές, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι είναι νέες οι ρωγμές, κάτι που θα ελεγχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 2.26 μετά τα μεσάνυχτα, σε απόσταση 53 χλμ νότια της Ιεράπετρας, με το εστιακό βάθος στα 16 χιλιόμετρα.

Περίπου μια ώρα αργότερα, υπήρξε μια ακόμα δόνηση, αυτή τη φορά στα 2,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 46 χλμ νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και αναμένονται νέες εκτιμήσεις τις επόμενες ώρες…

Πελοπόννησος

Στο χορό των Ρίχτερ μπήκε το μεσημέρι της Τετάρτης και η Πελοπόννησος, όπου σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3.7 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στις 13.00, 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον Άραξο, με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται στα δύο χιλιόμετρα.

Διαφήμιση