Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου

0
Διαφήμιση

Διευρύνεται η διαφορά της τιμής του φυσικού αερίου από το πετρέλαιο θέρμανσης, με την εφαρμογή των ρυθμίσεων για τη φορολογία που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, με τις οποίες μειώνεται ο φόρος στο αέριο ενώ αυξάνεται η επιβάρυνση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από 1ης Ιανουαρίου του 2017 μειώνεται σε 0,11 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00108Euro/KWh) από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα που είναι σήμερα. Με τα σημερινά δεδομένα των τιμών, η μείωση του φόρου οδηγεί σε υποχώρηση της λιανικής τιμής του αερίου κατά 10 % (από 4,8 στα 4,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα) και η διαφορά τιμής του αερίου από το πετρέλαιο θέρμανσης φθάνει στο 36%. Αν ληφθεί υπόψη η αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου που θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου, η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Σημαντική ελάφρυνση προβλέπεται και για τις υπόλοιπες κατηγορίες καταναλωτών αλλά και για τις βιομηχανίες καθώς θα σημειωθεί κλιμακωτή μείωση του φορολογικού συντελεστή ανάλογα την κατανάλωση», αναφέρει ακόμη η ΕΠΑ Αττικής.

Σε συνδυασμό με τις τρέχουσες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής για άτοκη χρηματοδότηση της εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις αλλά και τις εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης, η περίοδος αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να συνδεθεί κάποιος με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Διαφήμιση