Αρχική Υγεία - Διατροφή Επιδείνωση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας στα νέα παιδιά

Επιδείνωση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας στα νέα παιδιά

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση , αρκετοί ενήλικες θεωρούν πως η ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών είναι χειρότερη σήμερα από ότι όταν εκείνοι ήταν παιδιά. Πιστεύουν επίσης ότι τα σημερινά παιδιά ξοδεύουν λιγότερο ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με τον Dr. Matthew M. Davis, καθηγητή της Παιδιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μίτσιγκαν, η έρευνα έγινε με στόχο να δούμε πως το κοινό αντιλαμβάνεται τις τελευταίες τάσεις στην υγεία σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Ο Dr. Davis δήλωσε , πως έχουμε δει σημαντικές προόδους στην ιατρική και τη δημόσια υγεία κατά τον τελευταίο αιώνα , που έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό την ασθένεια και το θάνατο των παιδιών. Από την άλλη πλευρά, ασθένειες όπως η παιδική παχυσαρκία , το άσθμα και προβλήματα συμπεριφοράς έχουν γίνει πιο συχνά.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε πως :

  • Το 65% των ενηλίκων πιστεύουν ότι τα σημερινά παιδιά διαθέτουν λιγότερο ποιοτικό χρόνο για την οικογένεια τους.
  • Το 64% πιστεύουν πως τα σημερινά παιδιά έχουν περισσότερο άγχος.
  • Το 55% θεωρούν πως η ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών είναι χειρότερη σήμερα.
  • Το 52% πιστεύουν ότι τα σημερινά παιδιά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και να κρατήσουν μία θετική στάση.
  • Το 42% ανέφερε πως τα σημερινά παιδιά έχουν χαμηλότερη ποιότητα στις σχέσεις φιλίας.
  • Και τέλος το 42% είπε ότι είναι χειρότερη και η σωματική υγεία των παιδιών σήμερα.

Ωστόσο , οι αντιλήψεις ποικίλλουν. Οι ερωτηθέντες ηλικίας 70 ετών και άνω , προέβαλαν την υγεία των παιδιών σήμερα με μία πιο θετική σκέψη σε σύγκριση με τους νεότερους ενήλικες.

Η κυρίαρχη άποψη από τη δημοσκόπηση αυτή είναι ότι η υγεία των παιδιών σήμερα είναι χειρότερη , από ότι ήταν για τις γενιές στο παρελθόν και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα αυτές οι προκλήσεις.

 

Πηγή: boro

Διαφήμιση