Αρχική Ειδήσεις Απώλεια βάρους στους παχύσαρκους με… βιταμίνη D

Απώλεια βάρους στους παχύσαρκους με… βιταμίνη D

0

Μια νέα μελέτη καταδεικνύει ότι οι υπέρβαροι με έλλειψη βιτανίμης D, μπορεί στο εξής να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν…

Σε παρελθόντα χρόνο, σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, έρευνες είχαν δείξει πως η έλλειψη βιταμίνης D παρέπεμπε σε αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Στον αντίποδα, συμπληρώνει η ομάδα των ερευνητών, οι μελέτες που προσπάθησαν να αποδείξουν πως τα συμπληρώματα της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι εφικτό να δράσουν κατά της παχυσαρκίας δεν είχαν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πλέον η νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 400 τον αριθμό υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων που είχαν έλλειψη βιταμίνης D, ανέδειξε νέα δεδομένα. Όπως προέκυψε, ύστερα από το πέρας του εξαμήνου, όσοι από τους συμμετέχοντες – είχαν χωριστεί σε γκρουπ και λάμβαναν βιταμίνη D, είχαν χάσει περισσότερο βάρος. Εν αντιθέσει με αυτούς οι οποίοι δεν λάμβαναν το ανάλογο συμπλήρωμα της D.

Κατά συνέπεια, οι παχύσαρκοι με έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης, μπορούν να χάσουν πιο εύκολα βάρος αν κι εφόσον ακολουθούν χαμηλή θερμιδομετρική διατροφή. Και βεβαίως λαμβάνουν κανονικά το συμπλήρωμα της D.

Τα άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία δεν θα πρέπει όμως να ξεχνούν, σημειώνουν οι ερευνητές, να ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο της βιταμίνης D.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here