Αρχική Ειδήσεις Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας

0

Η ενδυνάμωση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας, ειδικότερα στον τομέα του φυσικού αερίου, με αφορμή τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τις δύο χώρες, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ Μιχάλης Βερροιόπουλος με τον υφυπουργό Ενέργειας της Αλβανίας Ilir Bejtja, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημέρωσε, με την ευκαιρία, για την υπογραφή της τελικής άδειας για την έναρξη της κατασκευής του TAP που θα εγκαινιαστεί πανηγυρικά σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρθηκε στη θετική επίδραση του TAP στη συνεργασία των δύο κρατών και στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς.

Προσέθεσε ότι το ενεργειακό τοπίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε επίσης και για την τεχνογνωσία της Ελλάδας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σημειώνοντας ότι η σπουδαιότητά τους αναγνωρίζεται από όλους και ότι έχουν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

Ο Αλβανός αξιωματούχος εστίασε στα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας, επισημαίνοντας αρχικά τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τις μεγάλες δυνατότητες που προκύπτουν από την συμμετοχή τους στο έργο του TAP. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία του αγωγού για την Αλβανία και τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στην ενεργειακή ασφάλεια και στην ανάπτυξη της χώρας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here