Αρχική Ειδήσεις Αντιδράσεις για τη θανάτωση του σπάνιου γορίλα Χαράμπε

Αντιδράσεις για τη θανάτωση του σπάνιου γορίλα Χαράμπε

0

Η θανάτωση υπό εξαφάνιση γορίλα Χαράμπε στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι, στην πολιτεία Οχάιο, όταν ένα αγόρι 4 χρονών έπεσε μέσα στο χώρο καταλύματος του ζώου, προκάλεσε υπέρμετρη οργή και ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια, οι αξιωματούχοι όμως του ιδρύματος χαρακτήρισαν την απόφαση ως δύσκολη αλλά απαραίτητη.

Πάνω από 2.000 άτομα υπέγραψαν ψήφισμα στον ιστότοπο Change.org ασκώντας δριμεία κριτική στην αστυνομία του Σινσινάτι και τον ζωολογικό κήπο για τη θανάτωση του ζώου και κάλεσαν τους γονείς του παιδιού να “θεωρηθούν υπέυθυνοι για τις πράξεις τους διότι δεν επιτήρησαν το παιδί τους”.

Σελίδα στο Facebook με τίτλο “Δικαιοσύνη για τον Χαράμπε” είχε πάνω από 3.000 “like” μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (τοπικής ώρας), μια μέρα αφού ο γορίλας, που ζύγιζε 181 κιλά, θανατώθηκε με όπλο το Σάββατο δέκα λεπτά περίπου αφού πλησίασε το παιδί και άρχισε να το τραβάει.

Το ζώο, που ονομαζόταν Χαράμπε, αποτελούσε μέλος ενός είδους που τελεί υπό εξαφάνιση, των Δυτικών πεδινών γορίλων, και ο ζωολογικός κήπος είπε ότι σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει για αναπαραγωγή του είδους.

Μάρτυρες δήλωσαν σε κανάλι της τοπικής τηλεόρασης ότι το παιδί είχε εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να βρεθεί με τον γορίλα στον ίδιο χώρο. Λίγο αργότερα, το αγόρι τρύπωσε μέσα από ένα φράγμα και έπεσε περίπου 3,7 μέτρα μέσα σε μία τάφρο γύρω από τον χώρο που κινούνταν ο γορίλας, από όπου τον άρπαξε ο Χαράμπε.

Σε άλλους ζωολογικούς κήπους, παρόμοια περιστατικά με άλλα ζώα έχουν καταλήξει σε τραγωδία ή σε τραυματισμούς των επισκεπτών. Μια εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση ενός 3χρονου αγοριού το οποίο έπεσε μέσα στον χώρο των γοριλών στον Ζωολογικό Κήπο Μπρούκφιλντ, κοντά στο Σικάγο, το 1996, όπου μια οκτάχρονη θηλυκή γορίλας ονομαζόμενη Μπίντι Χούα σήκωσε το αναίσθητο παιδί και το προστάτεψε από τους άλλους γορίλες. Η πράξη της χάρισε τον τίτλο “‘Ηρωας της Χρονιάς” του περιοδικού Newsweek και τον τίτλο “ενός από τα πιο συναρπαστικά πρόσωπα” του περιοδικού People.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here