Αρχική Ειδήσεις Αγωγός TAP: «Ιστορική στιγμή για τους ενεργειακούς στόχους της Ε.Ε.»

Αγωγός TAP: «Ιστορική στιγμή για τους ενεργειακούς στόχους της Ε.Ε.»

0

Ιστορική στιγμή για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Ευρώπης αποτελεί η έναρξη της κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού (ΤAP), καθώς η ολοκλήρωσή του θα συνδράμει στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της ¨γηραιάς ηπείρου¨ μέσω της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών της, όπως επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας του έργου, Ιαν Μπράντσο (Ian Bradshaw). Ο ίδιος σημείωσε ότι ο αγωγός αναμένεται να παραδοθεί βάσει χρονοδιαγράμματος.

Ο κ.Μπράντσο εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τις ελληνικές αρχές για τη στήριξή τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

¨Ο ΤAP θα παράσχει σημαντικές ευκαιρίες για την παροχή αερίου διαμέσου της περιοχής. Μέσω αυτού θα βελτιώσουμε επίσης την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν κατά μήκος διαδρομής του. Το έργο θα σημάνει εκατ. ευρώ σε άμεσες επενδύσεις και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες¨ κατέληξε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του έργου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των εκπροσώπων των ξένων αντιπροσωπειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here