Αρχική Ειδήσεις Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο InfoCom Mobile World

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο InfoCom Mobile World

0
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 6ο Συνέδριο InfoCom Mobile World 2016, με γενικό τίτλο: «Mobile Changes Everything: The X factor!»

Διακεκριμένοι ομιλητές από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας και των εφαρμογών, παρουσίασαν την εξέλιξη της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στο επίπεδο της υιοθέτησης και διάδοσης των applications σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως logistics, ηλεκτρονικό εμπόριο, υγεία, συναλλαγές αλλά και gaming.

Με νέα εργαλεία όπως Virtual Reality, Internet of Things και Βιομετρική, οι υλοποιήσεις εφαρμογών απογειώνουν την εμπειρία και τη χρηστικότητα σε τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, παρουσιάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΚΕΕ, ο απολογισμός της Ελληνικής παρουσίας στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, ενώ από τις κορυφαίες στιγμές ήταν η ομιλία του παγκοσμίου φήμης brand manager Peter Economides, ο οποίος τόνισε ότι ακόμα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα, τη μεγαλύτερη αξία έχει η ανατρεπτική σκέψη που μπορεί να γείρει αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ της επιτυχίας της καινοτομίας.

Άλλωστε οι Έλληνες έχουν αποδείξει αιώνες τώρα, ότι η θέληση και η δύναμη είναι παράλληλες δυνάμεις που οδηγούν προς εκπληκτικά αποτελέσματα. Επισήμανε ότι το βασικό συστατικό της επιτυχίας μίας επιχειρηματικής ιδέας, είναι να δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που μέχρι εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι είχαν.

Σημαντική ήταν επίσης και η παρουσίαση των αλλαγών που θα φέρει η υιοθέτηση του 5G σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Πρακτικά δεν πρόκειται απλώς για μία εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας, αλλά για μία θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που αισθητήρες, μετρητές, συσκευές, αλλά και άνθρωποι, αλληλεπιδρούν, ανταλλάσσοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Κλειδί για όλα αυτά, είναι η ελάχιστη καθυστέρηση απόκρισης των διασυνδεόμενων συστημάτων στα ερεθίσματα που λαμβάνουν και άρα δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθούν εφαρμογές οι οποίες βασίζονται στην αμεσότητα ανταλλαγής της πληροφορίας. Κύριο παράδειγμα είναι οι εφαρμογές στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με διασυνδεόμενα οχήματα που επικοινωνούν με το περιβάλλον και αντιδρούν, χωρίς την επέμβαση του οδηγού, στις συνθήκες του δρόμου, της κυκλοφορίας και των έκτακτων περιστατικών που εντοπίζουν.

Το συνέδριο έκλεισε με μία ανοιχτή συζήτηση, μεταξύ του κοινού και τριών καταξιωμένων τεχνολογικών συντακτών, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με τις προκλήσεις και τους προβληματισμούς που αναφύονται, όταν τόσο θεμελιώδεις αλλαγές με άξονα την τεχνολογία, αλλάζουν άρδην το τοπίο της καθημερινής μας ζωής.

Σταδιακά αναρτώνται στο YouTube, και συγκεκριμένα στην playlist του συνεδρίου, βίντεο από τις συνεντεύξεις και τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου, ενώ οι παρουσιάσεις έχουν αναρτηθεί στο www.mwc.gr

Διαφήμιση