Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Αναπτυξιακό Φόρουμ: «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Αναπτυξιακό Φόρουμ: «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα»

0
Διαφήμιση

Υπέρ ενός ενιαίου μοντέλου ανάπτυξης για την αναδιαμόρφωση της παράκτιας περιοχής της Νότιας Αττικής, με την άμεση λήψη συγκεκριμένων, ξεκάθαρων και ενιαίων αποφάσεων από πλευράς της αρμόδιας Πολιτείας, με ενισχυμένο το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ασφαλώς με μικρότερη γραφειοκρατία, τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κομμάτων, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, που έλαβαν μέρος στο αναπτυξιακό φόρουμ              «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Στα πλαίσια μιας έντονα διαδραστικής συζήτησης, επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση του Ελληνικού, το ώριμο έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, νέα έργα με ανάπτυξη ήπιων χρήσεων σύμφωνα με το μοντέλο της Γαλλικής Ριβιέρας, αντιπλημμυρικά έργα για τους παραθαλάσσιους δήμους που υποφέρουν, αλλά και έργα αναβάθμισης των τουριστικών και επιχειρηματικών υποδομών.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη, το υφιστάμενο προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου να αποκτήσει νέες χρήσεις. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη μιας ευρύτερης διαδημοτικής συνεργασίας για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στο παραλιακό μέτωπο αφενός, αλλά για την αντιμετώπιση της έλευσης στην Ευρώπη κυμάτων   προσφύγων αφετέρου.

Έλενα Κουντουρά: Πάμε για νέο ρεκόρ στον τουρισμό

Από τη δική της πλευρά, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά ανοίγοντας τις εργασίες του φόρουμ «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα» και ταυτόχρονα του Money Show χαρακτήρισε το 2016 ως την καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό διαχρονικά.

Ειδικότερα, η κ. Κουντουρά, αναφερόμενη στα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία, προέβλεψε επικείμενο νέο ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό σε συνέχεια του περυσινού ρεκόρ των 26 εκατομμυρίων αφίξεων.

Για να προσθέσει, ότι η εφετινή τουριστική περίοδος, χαρακτηρίζεται από την είσοδο ελληνικών προορισμών σε νέες αγορές με νέες απευθείας πτήσεις, στοιχείο, πολύ σημαντικό, από νέες επενδύσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Με τον ρυθμό εξάλλου ανάπτυξης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος να διαμορφώνεται πλέον σε 6-7%, όντας ο μεγαλύτερος διεθνώς, βασικοί στόχοι της Πολιτείας, παραμένουν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και η δημιουργία απευθείας πτήσεων προς νέους προορισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για πρώτη επίσης φορά εφέτος, επιτεύχθηκε η επέκταση της τουριστικής περιόδου στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, με συμφωνίες με μεγάλους tour-operators του εξωτερικού, καθώς η περίοδος ξεκίνησε 7 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

Το φόρουμ « ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ», παρακολούθησαν περίπου 250 κορυφαίοι εκπροσώποι από τους χώρους του real-estate, του τουρισμού, των κατασκευών, επενδυτικών – επιχειρηματικών- τουριστικών φορέων και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. ΄

Διαφήμιση