Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η προστασίας των Natura 2000 εφαλτήριο ανάπτυξης

Η προστασίας των Natura 2000 εφαλτήριο ανάπτυξης

0
Διαφήμιση

«Η προστασία περιοχών Natura αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης», τόνισε κατά την διάρκεια των επαφών που είχε στην Πύλο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης με το δήμαρχο της περιοχής Δημήτρη Καφαντάρη, για ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν το δήμο Πύλου – Νέστορος και σημείωσε πως είχε με τον δήμαρχο μια πολύ γόνιμη συνεργασία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, που συνοδευόταν από τη βουλευτή Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και συζήτησαν θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ειδικότερα ο δήμαρχος ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για την εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, ο οποίος και ολοκληρώθηκε, καθώς και για τη διαχείριση των περιοχών Natura 2000..

Όπου ο δήμος ετοιμάζει να καταθέσει σχετικές προτάσεις, ενώ κλείνοντας την ενημέρωσή του ο Δημήτρης Καφαντάρης, τόνισε ότι, «ανάπτυξη χωρίς περιβάλλον δεν υπάρχει και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για τη στρατηγική θωράκιση του φυσικού μας πλούτου».

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η καινοτόμα πρόταση που έχει υποβληθεί από το δήμο Πύλου – Νέστορος, σε συνεργασία με τους δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Urban, η οποία αφορά την αξιοποίηση των κλαδιών της ελαιοκαλλιέργειας και τη μετατροπή τους σε pellet, που θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για τη θέρμανση αρχικά στα δημόσια κτίρια. Πρόταση που χαρακτήρισε εξαιρετική ο Γιάννης Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για διοίκηση ολικής ποιότητας και σημείωσε ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και να μην αφήνουν τις κομματικές διαφορές να δημιουργούν τροχοπέδη στη επίλυση των όποιων ζητημάτων».

Ο Γ. Τσιρώνης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «είχαμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, για ζητήματα προστασίας Natura, που για εμάς είναι εφαλτήριο ανάπτυξής και θα συνδράμουμε στην επίλυση αυτών των ζητημάτων».

Πρόσθεσε, ότι συζήτησαν το τοπικό σχέδιο που έχει ετοιμάσει ο δήμος και θα λύσει το πρόβλημα με προσωρινή διαχείριση που θα απαλλάξει από το μεγάλο όγκο των απορριμμάτων.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως ο δήμαρχος μετέφερε τον προβληματισμό του για το πεδίο βολής, που είναι μέσα στην περιοχή Natura και το θέμα αυτό δεσμεύτηκε να το συζητήσει με το υπουργείο Άμυνας.

Τέλος, δήμαρχος και ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκαν τους χώρους όπου ο δήμος Πύλου πρόκειται να λειτουργήσει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.

Διαφήμιση