Αρχική Ειδήσεις Η Ελλάδα παράγει και δημιουργεί

Η Ελλάδα παράγει και δημιουργεί

0

Ένα ελληνικό έργο τέχνης αυτό της εικαστικού Κάλλης Καστόρη  θα κοσμεί στο εξής το Ευρωκοινοβούλιο και θα είναι το δεύτερο έργο τέχνης που θα προβάλλει την Ελλάδα της εικαστικής δημιουργίας μετά από έργο του ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα.

Την κ. Καστόρη κάλεσε στο Ευρωκοινοβούλιο να εκθέσει συλλογή  έργων  της υπό τον τίτλο: «Σε ρυθμούς αναμονής ΙΙ»   η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.  Μαρία Σπυράκη με αφορμή εκδήλωση που οργάνωσε η ίδια για την Ελλάδα που παράγει και θέμα «Οξυγόνο για τις MικροΜεσαίες  Επιχειρήσεις. Η συμβολή των ευρωπαϊκών πόρων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

Η ανταγωνιστικότητα των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων και η συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στη ρευστότητα, την ανάπτυξη τους και την βελτίωση της θέσης τους στην αγορά, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην ενημερωτική .

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν από την Μαρία Σπυράκη 30 εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες  από 20 νομούς της χώρας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα από τον επικεφαλής της Γενική Διεύθυνσης  Ανάπτυξης και από υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής , για τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι είναι αναγκαία η απλούστευση των διαδικασιών πρόσβασης των ΜΜΕ στα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για απευθείας χρηματοδότηση καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των ελληνικών τραπεζών ως διαμεσολαβητές για τη διοχέτευση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και μέσα από επενδυτικές πλατφόρμες.

Έμφαση δόθηκε στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν τα προγράμματα «COSMO» και «HORIZON2020» καθώς και η δυνατότητα να υπάρχει συμπληρωματικότητα σε χρηματοδοτήσεις δράσεων ΜΜΕ τόσο από τα Διαρθρωτικά Ταμεία όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων(EFSI).

Οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν επίσης και για τις δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας των ελληνικών ΜΜΕ στο εξωτερικό στο πλαίσιο του EnterpriseEuropeNetwork καθώς και για τις δυνατότητες που δίνουν τα διαθρωτικά ταμεία για ενίσχυση των ελληνικών ΜΜΕ για την περίοδο 2014-2020.

Ομιλητές στην εκδήλωση εκτός από την Μαρία Σπυράκη ήταν:

  • G. Mattino, DG GROW Head of Unit
  • J. Blanquez-Yeste, DG GROW Policy Officer
  • A. Kαραχαλιου, DG GROW Policy Officer
  • Γ.Κολυβάς, DG REGIO Policy Advisor on Financial Instruments
  • T.Σαμπανιωτης, DG REGIO Programme Manager EU Policies

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here