Αρχική Ειδήσεις H Green Project και η Fokal στην Τουρκία

H Green Project και η Fokal στην Τουρκία

0
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Green Project και της Fokal, 5 φωτογράφοι ταξίδεψαν τον Σεπτέμβριο του 2015, στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου και μέσα σε 11 ημέρες, διάνυσαν 3.000 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Σμύρνη, μέσω Καππαδοκίας.

Στόχος του φωτογραφικού οδοιπορικού ήταν η ανάδειξη του τρόπου που ο άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον του και τελικά, διαμορφώνεται απ’ αυτό. Ο καθένας μας αποτελεί το “περιβάλλον” του άλλου. Η περιβαλλοντική φωτογραφία στην πιο ανθρώπινή της εκδοχή!

Από τις ξεχασμένες γειτονιές των μεταναστών του Ταρλάμπασι, στις δαιδαλώδεις αγορές και τα σοκάκια της Πόλης, τα μελαγχολικά χωριά της Καππαδοκίας, μέχρι την πάντα επίκαιρη παραλία της Σμύρνης, οι φωτογράφοι κατέγραψαν τις ιδιαιτερότητες του «οικοσυστήματος» των γειτόνων μας, όπως αυτές επηρεάζουν το περιβάλλον που μοιραζόμαστε όλοι μας. Κοινό το περιβάλλον μας, κοινή και η ευθύνη.

Με όχημα το φωτογραφικό τους φακό και φίλτρο την προσωπική τους οπτική, οι φωτογράφοι Παναγιώτης Αρμένης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Κώστας Δελχάς, Γιάννης Τζώρτζης και Τόλης Χατζηγνατίου, παρουσιάζουν μέσα από τις εικόνες τους, τον άνθρωπο στο “φυσικό του περιβάλλον”.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιώργος Ασημακόπουλος. Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο Άγγελος Παπαπετρίδης. Η έκθεση Φωτογραφίας πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μέχρι τις 24 Απριλίου.

Tα περιβαλλοντικά φωτογραφικά οδοιπορικά της Green Project τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα διατεθούν για την υποστήριξη δράσεων ανακούφισης των προσφύγων.

Διαφήμιση