Αρχική Ειδήσεις Απεβίωσε ο γιγαντιαίος πύθωνας της Μαλαισίας

Απεβίωσε ο γιγαντιαίος πύθωνας της Μαλαισίας

0
Διαφήμιση

Πέθανε ο γιγάντιος πύθωνας, βάρους 250 κιλών και ίσως ο μεγαλύτερος που αιχμαλωτίστηκε ποτέ στη Μαλαισία, ο οποίος βρέθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα σε ένα εργοτάξιο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δικτυωτός πύθωνας, μήκους 7,5 μέτρων, εντοπίστηκε την Πέμπτη κοντά σε ένα δέντρο από εργάτες οικοδομών που δουλεύουν σε ένα εργοτάξιο στο νησί Πενάνγκ της Μαλαισίας, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας.

Το γιγάντιο ερπετό αιχμαλωτίστηκε και τοποθετήθηκε σε ένα γραφείο όπου το τάιζαν έως ότου επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές. Ωστόσο ο τεράστιος πύθωνας πέθανε την Κυριακή, άγνωστο μέχρι στιγμής από τι, αλλά είχε προλάβει στο μεταξύ να γεννήσει ένα αυγό.

“Είμαστε τόσο λυπημένοι που έγινε αυτό. Έχουμε σώσει πολλά φίδια και ζώα. Δεν ξέρουμε γιατί πέθανε”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. “Του δώσαμε ποντίκια κι άλλου είδους κρέας, νερό, όπως είχαμε κάνει και παλιότερα για άλλα φίδια”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Star, κάποιοι ενδιαφερόμενοι πήγαν το Σαββατοκύριακο για να δουν το τεράστιο φίδι και μάλιστα ένας πρότεινε να δώσει αμοιβή 10.000 ρινγκίτ (περίπου 2.300 ευρώ) για να το αποκτήσει.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας υπογράμμισε ότι ο δικτυωτός αυτός πύθωνας ήταν σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα φίδια που αιχμαλωτίστηκαν ποτέ στη Μαλαισία. Μόνο για τη μεταφορά του χρειάστηκαν έως και 8 εργάτες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Βιβλίου Γκίνες, το ρεκόρ του μεγαλύτερου φιδιού που ζει υπό συνθήκες αιχμαλωσίας στον κόσμο κατέχει επίσης δικτυωτός πύθωνας, μήκους 7,67 μέτρων, που λέγεται Μεντούζα, και ζει στις ΗΠΑ.

Διαφήμιση