Αρχική Ειδήσεις Στο επίκεντρο οι δυνατότητες χρηματοδότησης ενεργειακών υποδομών από EBRD

Στο επίκεντρο οι δυνατότητες χρηματοδότησης ενεργειακών υποδομών από EBRD

0
Διαφήμιση

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης ενεργειακών υποδομών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας.

Στη συνάντηση, ο υπουργός αναφέρθηκε στα υπό εξέλιξη έργα και τους στόχους του υπουργείου για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, τη μείωση των τιμών προς όφελος νοικοκυριών και επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στον αγωγό φυσικού αερίου TAP, στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, στην προοπτική κατασκευής πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, στην αναβάθμιση του τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας, στις διασυνδέσεις των νησιών με το ηπειρωτικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά και στο σχέδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Επίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι τόσο οι δυνατότητες, όσο και οι ανάγκες γι’ αυτή την επέκταση είναι τεράστιες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της τράπεζας περιέγραψαν τις βασικές προτεραιότητές της αναφορικά με τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα για την περίοδο 2016-2020, με έμφαση το φυσικό αέριο, τις ενεργειακές διασυνδέσεις και τους υδρογονάνθρακες.

Διαφήμιση