Αρχική Ειδήσεις Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο λιμάνι του Πειραιά και στην πλατεία Βικτωρίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο λιμάνι του Πειραιά και στην πλατεία Βικτωρίας

0
Διαφήμιση

Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές των Τομέων Σαμαρειτών Διασωστών και Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αποβιβάζονται στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού, προερχόμενοι από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, και τις τρεις ημέρες, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. διένειμαν συνολικά 3.500 πακέτα ξηράς τροφής, 5.000 μπουκάλια νερού 500 ml, 700 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής και παιδικές πάνες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διαμέσου των τριών Τομέων του (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών) και των πολυάριθμων εθελοντών του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, την τρέχουσα περίοδο της έξαρσης του μεταναστευτικού φαινομένου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του, συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα, προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες προκλήσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για τους Έλληνες πολίτες μέσα από τις αναπτυγμένες του δομές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια.

Πλατεία Βικτωρίας

Συνεχίστηκε, η παρουσία κλιμακίων με επαγγελματίες και εθελοντές των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Βικτωρίας (Αθήνα), όπου διαμένει προσωρινά μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία περιελάμβανε τη διανομή πρόχειρου φαγητού (500 σάντουιτς και μπουκάλια νερού) σε ισάριθμους ωφελουμένους, έρχεται ως συνέχεια μιας συνολικότερης κινητοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες βασικές ανάγκες των μετακινούμενων πληθυσμών που διέρχονται μαζικά από τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Διαφήμιση