Αρχική Ειδήσεις Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ιατρείο εθελοντών στη Θεσσαλονίκη

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ιατρείο εθελοντών στη Θεσσαλονίκη

0

Κλιμάκιο εθελοντών διέθεσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την περίθαλψη των πρώτων προσφύγων που έφθασαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η αποστολή που απαρτίζεται από έναν γιατρό, νοσηλεύτρια, εθελοντές της νοσηλευτικής υπηρεσίας και Σαμαρείτες Διασώστες, θα βρίσκεται εγκατεστημένη σε σκηνή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως ιατρείο και θα προσφέρει ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες και πρώτες βοήθειες.

Ήδη, οι πρώτοι 362 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι και λίγοι Ιρακινοί, κατέφθασαν το πρωί με λεωφορεία στο Λιμάνι, προερχόμενοι από τα Δωδεκάνησα, και με ενδιάμεσο σταθμό την Καβάλα. Θα εγκατασταθούν στις ειδικά διαμορφωμένες Αποθήκες 18 και 21 της τρίτης προβλήτας του Ο.Λ.Θ. που θα λειτουργήσουν ως κέντρο φιλοξενίας.

Στην συγκεκριμένη ανθρωπιστική δράση συνεργάζονται ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Λιμεναρχείο, το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο στρατός, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ την ευθύνη του γενικού συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων θα έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο κτίριο του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι, στην οδό Ν. Κουντουριώτη 10. (Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 531533-6).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here