Αρχική Ειδήσεις «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ»: οι προτάσεις 201 μαθητών για νέους με αναπηρία

«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ»: οι προτάσεις 201 μαθητών για νέους με αναπηρία

0

Μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα “ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!” του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Κεντρικοί ομιλητές ήταν μαθητές που συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια μαζί με νέους με αναπηρία, στα πλαίσια του έργου «Δες το Αλλιώς» που υλοποίησε ο Σ.Κ.Ε.Π. κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016, στο Μουσείο Βορρέ.

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π., κα Αθηνά Κρητικού ανέφερε, μεταξύ άλλων τον στόχο της ημερίδας: “Σε μια κοινωνία μέσα στην οποία οι άνθρωποι με αναπηρία έρχονται τελευταίοι στην “ατζέντα”, είναι απόλυτη προτεραιότητα οι μαθητές, ενεργοί πολίτες του αύριο, να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού συνόλου όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι. Είναι θέμα παιδείας, πολιτισμού και σεβασμού.”

Η Ημερίδα “Μαθαίνοντας Μαζί” έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν φωνή & βήμα, εκφράζοντας τις δικές τους απόψεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Κυρίως παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού, την προώθηση και προάσπιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, καθώς και την ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Με τον δικό τους αυθόρμητο και μοναδικό τρόπο, σε μια διαδραστική ατμόσφαιρα, οι μαθητές επέλεξαν να προσεγγίσουν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσα από μουσική, θεατρικά δρώμενα, ανοιχτό διάλογο, εικαστική παρέμβαση ακόμα και δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού που αφορά την προσβασιμότητα.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν 201 μαθητές από τα παρακάτω σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων – 2ο Λύκειο Γέρακα – Εκπαιδευτήρια Καντά – Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ». Επίσης παρακολούθησαν την Ημερίδα μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Γυμνασίου Ψαχνών.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες” το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here