Αρχική Ειδήσεις Καναδάς: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι γάτες!

Καναδάς: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι γάτες!

0
Διαφήμιση

Οι κατοικίδιες και άγριες γάτες ευθύνονται για τους θανάτους περίπου 200 εκατομμυρίων πτηνών ετησίως στον Καναδά, αποκάλυψε μία έκθεση του 2013.

Τώρα, μία νέα εκστρατεία επιδιώκει να περιορίσει αυτή την κύρια αιτία της μείωσης πληθυσμού για πολλά είδη πουλιών, και παράλληλα να βελτιώσει την υγεία του πληθυσμού των γατών.

Η εκστρατεία, με ονομασία «Κρατήστε τις γάτες ασφαλείς και σώστε τις ζωές των πουλιών», που αποτελεί πρωτοβουλία της ΜΚΟ Nature Canada, ζητά απλά από τους Καναδούς ιδιοκτήτες γατών να δεσμευτούν ότι θα σταματήσουν να αφήνουν τις γάτες τους να περιφέρονται ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους.

«Τόσο ο πληθυσμός των γατών, όσο και αυτός των πτηνών βρίσκονται εν μέσω διαφορετικών τύπων προβλημάτων», δήλωσε ο Τεντ Τσέσκι, ανώτερος διευθυντής της περιβαλλοντικής ομάδας Nature Canada, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ελεύθερη περιφορά των γατών δεν απειλεί μόνο τα πτηνά, αλλά θέτει επίσης τη ζωή των ίδιων των γατών σε κίνδυνο. «Οι γάτες σε εξωτερικούς χώρους εκτίθενται σε διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένων μεταδοτικών ασθενειών και παρασίτων, συγκρούσεων με οχήματα, άγρια ζώα και άλλες γάτες», αναφέρει η ανακοίνωση της εκστρατείας.

Η εισαγωγή της γάτας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από Ευρωπαίους αποίκους πριν από περίπου δύο αιώνες οδήγησε γρήγορα στην εξαφάνιση 28 ειδών μικρών θηλαστικών, με άλλα 120 να θεωρούνται σήμερα απειλούμενα, κυρίως λόγω των 20 εκατομμυρίων γατών που βρίσκονται μόνο στην Αυστραλία.

Διαφήμιση