Αρχική Ειδήσεις «Η τσάντα πάει σχολείο» στη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου

«Η τσάντα πάει σχολείο» στη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου

0
Διαφήμιση

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Πρόκου στην Απολλωνία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου «Η τσάντα πάει σχολείο» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων της Σίφνου.

Η δράση «Η τσάντα πάει σχολείο» στο πλαίσιο της εκστρατείας της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου για τη μείωση της αλόγιστης χρήσης της πλαστικής σακούλας στη Σίφνο, ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου με 12 επισκέψεις μελών της ΣΕΣ στα Νηπιαγωγεία, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Σίφνου, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς για την ενημέρωση των μαθητών για την εκστρατεία για τη μείωση της πλαστικής σακούλας και τους στόχους της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου.

Το πολύ υψηλό επίπεδο των μαθητών σαν αποτέλεσμα της εξαιρετικής πράγματι δουλειάς που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς στη Σίφνο, διαφάνηκε ήδη από αυτές τις συναντήσεις όπου τα παιδιά εξέπληξαν τα μέλη της ΣΕΣ που αποδείχτηκαν πλήρως κατηρτισμένα και ευαισθητοποιημένα στα περιβαλλοντικά θέματα.

Στις συναντήσεις αυτές μοιράστηκαν στα παιδιά υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων που παράγονται από τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου προκειμένου να διευκολυνθεί η μείωση χρήσης πλαστικών σακουλών.

Τις τσάντες αυτές, οι μαθητές τις ζωγράφισαν και τις εξέθεσαν σε διαγωνισμό που έγινε στην εκδήλωση την Κυριακή 20 Μαρτίου, μαγεύοντας στην κυριολεξία όσους τυχερούς παρευρέθηκαν και δεν ήξεραν ποια να πρωτοθαυμάσουν.

Η κριτική επιτροπή, με δυσκολία κατόρθωσε να ξεχωρίσει τις καλύτερες από τις εξαιρετικές και να τις τιμήσει με συμβολικά βραβεία ευγενικής χορηγίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές του Γυμνασίου με θέμα το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, θεατρικά σκετς και κουκλοθέατρο με κύριο θέμα τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούν οι πλαστικές σακούλες στο περιβάλλον. Επίσης παρουσιάστηκαν μια σειρά από τραγούδια που έφτιαξαν τα παιδιά με το ίδιο θέμα.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγραφεί η συγκίνηση και το αίσθημα υπερηφάνειας που προκάλεσαν τα παιδιά σε όλους όσους είχαν τη τύχη να βρεθούν σε αυτή την εκδήλωση, όπου αποδείχτηκε ξεκάθαρα τι είναι ικανά να κάνουν τα παιδιά όταν έχουν σωστή καθοδήγηση και τους δοθεί πεδίο για να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα τους.

Αυτά τα συναισθήματα εξέφρασαν ο κ. Αθανάσιος Αλεξίου που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο τέλος της εκδήλωσης εκ μέρους των εκπαιδευτικών, η κ. Σοφία Κατζηλιέρη Γραμματέας του Δ.Σ. εκ μέρους της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου και ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Αντρέας Μπαμπούνης εκ μέρους των κατοίκων της Σίφνου, που σίγουρα αξίζει να καμαρώνουν για τα παιδιά τους αλλά και για τους δασκάλους τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν, από τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου, μεγάλες υφασμάτινες τσάντες σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Διαφήμιση