Αρχική Καινοτομία Εντοπισμός του έλκους από ένα απλό… τεστ αναπνοής

Εντοπισμός του έλκους από ένα απλό… τεστ αναπνοής

0

Το έλκος στομάχου ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και η αιτιολογία του είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, ένα βακτήριο που λέγεται ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη του έλκους με ένα απλό τεστ αναπνοής.

Συγκεκριμένα, σε μελέτη που έγινε σε νοσοκομείο της Γλασκόβης, και στην οποία έλαβαν μέρος 708 ασθενείς κάτω των 55 ετών οι οποίοι παρουσίαζαν προβλήματα δυσπεψίας, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι πιο δεκτικοί στο να κάνουν τεστ αναπνοής παρά να υποβληθούν σε ενδοσκόπηση, η οποία γίνεται με την εισαγωγή ενός εύκαμπτου σωλήνα από το στόμα και τη λήψη βιολογικών δειγμάτων που επιτρέπουν τη διάγνωση του έλκους.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι το τεστ αναπνοής για την αναγνώριση του ελικοβακτηριδίου έχει τα ίδια ποσοστά ασφάλειας και επιτυχίας με την ενδοσκόπηση, η οποία ως επεμβατική μέθοδος κοστίζει περισσότερο από το τεστ αναπνοής, για τα συστήματα υγείας.

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι το τεστ αναπνοής θα μπορούσε μακροχρόνια να μειώσει περισσότερο τις λοιμώξεις με το ελικοβακτηρίδιο, μειώνοντας έτσι ακόμη και τον αριθμό των καρκίνων του στομαχιού.

Και ο λόγος είναι ότι οι ασθενείς είναι πολύ πιο πρόθυμοι να κάνουν το τεστ αναπνοής, για την ανίχνευση του μικροβίου, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν έγκαιρα αντιβίωση η οποία το εκριζώνει.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here