Αρχική Ειδήσεις Διαμαρτυρίες πολιτών στο Συνήγορο του Καταναλωτή για τη ΔΕΗ

Διαμαρτυρίες πολιτών στο Συνήγορο του Καταναλωτή για τη ΔΕΗ

0

H διαμόρφωση του τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας απασχολεί μεγάλο αριθμό καταναλωτών, όπως προκύπτει από τα ερωτήματα και τα παράπονα που έχει δεχθεί η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή”.

Αυτό σημειώνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας διαμαρτύρονται για το ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ανά μονάδα κατανάλωσης παραμένει αμετάβλητη τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά παρουσιάζει θεαματική πτώση που υπερβαίνει το 60%.

Ενώ δηλαδή το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος έχει μειωθεί λόγω της πτώσης της τιμής των καυσίμων, το όφελος αυτό δεν έχει μετακυληθεί στον καταναλωτή.

Ο Συνήγορος ζητάει να ενημερωθεί η Αρχή “σχετικά με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τη διαμόρφωση των τιμολογίων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (Παράρτημα ΙΙ “Βασικές Αρχές Τιμολόγησης Ηλεκτρικής Ενέργειας” του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΥΑ Δ5/ΗΛ/Β/Φ1Β/2467/23859/2007 (Β΄ 2353) σε συνδυασμό με την απόφαση της Ρ.Α.Ε. 14/2014) και ιδίως σχετικά με τα κριτήρια υπολογισμού της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που χρεώνεται στον οικιακό καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένης της ρήτρας καυσίμου και ειδικότερα της ρήτρας πετρελαίου και των συντελεστών των ρητρών αυτών με βάση την ακολουθητέα μεθοδολογία”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here