Αρχική Ειδήσεις 2015: Έτος υψηλών επιδόσεων για τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

2015: Έτος υψηλών επιδόσεων για τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

0
Διαφήμιση

Με εντυπωσιακή αύξηση μεγεθών έκλεισε το 2015 για τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η σταθερά επιτυχής πορεία αποτυπώνεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παράλληλα με την εντυπωσιακή ανάπτυξη παραγωγής και την περαιτέρω ενδυνάμωση του εξαγωγικού προφίλ της εταιρίας. Θεαματικά αποτελέσματα παρουσίασε και η SUNLIGHT Recycling με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ανακύκλωσης μολύβδου.

Ειδικότερα, κατά το 2015, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14%, σημειώνοντας πωλήσεις που αντιστοιχούν σε €136,6 εκ, έναντι €119,6 εκ το 2014. Αντίστοιχα σημαντική ήταν και η ανάπτυξη των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) η οποία αντιστοιχεί σε 31% και €13,4 εκ έναντι €10,2 εκ το 2014.

Ενισχύοντας το αμιγώς εξαγωγικό της προφίλ το 2015 αποτέλεσε μία πολύ δυναμική χρονιά για τις βιομηχανικές μπαταρίες με το 92% του τζίρου να αφορά σε εξαγωγές σε 100 χώρες, με περαιτέρω επέκταση των πωλήσεων σε Ασία και Αφρική.

Έτος ρεκόρ αποτέλεσε το 2015 και σε επίπεδο παραγωγής, η οποία αυξήθηκε κατά 29% σε σχέση με το 2014 καθιστώντας τη SUNLIGHT το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη.

Την αύξηση της παραγωγής ακολούθησε και η στελέχωση της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια αγγίζοντας σήμερα τους 620 εργαζόμενους – έναντι 413 το 2013.

Εφαλτήριο για την επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων και τη συνολικά ανοδική πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αποτελεί η σταθερή προσήλωση στον τομέα της βιομηχανικής μπαταρίας, παράλληλα με την βαρύτητα στην πελατοκεντρική προσέγγιση.

Το 2015 αποτελεί την καλύτερη μέχρι τώρα χρονιά της εταιρίας σε ότι αφορά στην ανάπτυξη καινοτομίας, την ισχυροποίηση της θέσης της στις διεθνείς αγορές και την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών.

Εντυπωσιακά ήταν και τα αποτελέσματα της SUNLIGHT Recycling η οποία κατά το πρώτο έτος λειτουργίας συνέβαλλε σημαντικά στα αποτελέσματα της SUNLIGHT μέσα από την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT κ. Β. Μπίλλης σημείωσε:

«Το 2015 αποτέλεσε ένα ακόμη έτος δυναμικής ανοδικής πορείας η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών και τη διεύρυνση των εξαγωγών μας μέσα από τη δραστηριότητα μας σε 100 χώρες και τη συνεργασία με 500 διεθνείς πελάτες. Με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις μπαταρίες έλξης, οι πωλήσεις των οποίων ξεπέρασαν τα €90 εκ, συνεχίζουμε την ισχυρή μας πορεία και το 2016.

Στόχος μας είναι η διαρκής ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας μπαταριών, που αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για τους πελάτες μας, στο πλαίσιο ενός διεθνοποιημένου περιβάλλοντος, όπου δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια με ήθος, παράγοντας αξία τόσο για τη SUNLIGHT, όσο και για τη χώρα μας»

 

Διαφήμιση