Αρχική Τεχνολογία 1,5 δισ. smartphones διεθνώς αναμένεται να διατίθενται το 2016

1,5 δισ. smartphones διεθνώς αναμένεται να διατίθενται το 2016

0
Διαφήμιση

Στα 1,5 δισ. αναμένεται να ανέλθουν τα smartphones που θα διατεθούν το 2016, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Canalys.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στη σελίδα του ΣΕΠΕ, οι εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των κινητών τηλεφώνων, που θα πωληθούν φέτος σε παγκόσμια βάση, το 2016, σε επίπεδα ελαφρά άνω των 2 δισ. συσκευών.

Τα smartphones υπολογίζεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 77% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων, που θα διατεθούν το 2016 στην παγκόσμια αγορά.

Τόσο η Canalys, όσο και άλλες εταιρείες ερευνών, που δημοσίευσαν πρόσφατα στοιχεία για την αγορά των smartphones, όπως η Gartner, εκτιμούν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης του κλάδου επιβραδύνονται.

Σημειώνεται πως στην Κίνα, ο ρυθμός ανάπτυξης, που πέτυχε το 4ο τρίμηνο του 2015 η συνολική αγορά των κινητών τηλεφώνων, διαμορφώθηκε στο 3%, σαφώς υποδεέστερος σε σχέση με τις επιδόσεις προηγούμενων ετών, ενώ οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 5%.

Την άνοδο των πωλήσεων smartphones, που επιτεύχθηκε στην περιοχή της Ασίας, τροφοδότησαν, μεταξύ άλλων, οι αγορές της Ινδίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canalys, οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού αναμένεται να φθάσουν το ορόσημο του 1 δισ. το 2019.

Κινητήρια δύναμη της αγοράς για τη συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη θα αποτελέσουν οι χρήστες, οι οποίοι μετακινούνται, για πρώτη φορά, από τα συμβατικά τηλέφωνα σε συσκευές smartphone.

Ωστόσο, στη βόρεια Αμερική, η αγορά των smartphones υποχώρησε οριακά το 2015 κατά 0,4%. Για το τρέχον έτος, η Canalys εκτιμά ότι οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή θα ενισχυθούν κατά 4%, για να φτάσουν τα 182 εκατ. συσκευές.

Διαφήμιση