Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Τρόποι προστασίας φυτών και κήπων από το χιόνι

Τρόποι προστασίας φυτών και κήπων από το χιόνι

0
Διαφήμιση

Αν καλυφθούν τα φυτά σας από χιόνι,υπάρχουν τρόποι για να προστατευθούν . Όπως αναφέρουν ειδικοί και γεωπόνοι το χιόνι είναι επικίνδυνο όταν παγώσει, ενώ, όταν είναι φρέσκο λειτουργεί ως μονωτικό.

Πριν την χιονόπτωση τα ευπαθή φυτά θα πρέπει να καλυφθούν με πλαστικό και να τοποθετηθούν στην επιφάνεια του χώματος υλικά εδα­φοκάλυψης.

Στην περίπτωση που τα φυτά έχουν σκεπαστεί με χιόνι είναι απαραίτητο να καθαριστούν μαλακά τα κλαδιά με μια σκούπα για να μην σπάσουν από το βάρος του χιονιού.

Εάν η χιονόπτωση συνεχίζεται εφόσον είναι εφικτό, σκεπάστε τα φυτά μετά τον καθαρισμό ώστε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο. Εάν το χιόνι παγώσει πάνω στα φυτά, μην το απομακρύνετε βίαια, γιατί θα τραυματιστούν τα κλαδιά. Είναι προτιμότερο να λιώσει ο πάγος μόνος του.

Αν τα φυτά έχουν πρόβλημα, αποφύγετε να κλαδέψετε χαλασμένα κλαδιά ή σπασμένα αμέσως μετά το χιόνι. Είναι προτιμότερο να αναμένετε να ζεστάνει λίγο ο καιρός. Απομακρύνετε μόνο κλαδιά δένδρων που έχουν σπάσει και είναι επικίνδυνα.

Όταν φροντίσετε τραύματα στο φυτό πρέπει, σύμφωαν με τους ειδικούς να λειάνεται την τομή και να χρησιμοποιήσετε την ειδική πάστα.

Όταν ανέβει η θερμοκρασία και εφόσον δεν είναι πιθανές νέες χαμηλές θερμοκρασίες μπορείτε να λιπάνετε με αζωτούχο λίπασμα, ώστε να μπορέσουν τα φυτά να αναπτυχθούν και να αναπλάσουν.

Επίσης, μη ρίξετε αλάτι- που χρησιμοποιούμε για να μην παγώσει το χιόνι- κοντά στα φυτά σας, γιατί θα καούν. Το πότισμα θέλει προσοχή και είναι καλύτερο να ποτίζετε τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές και το νερό πιο ζεστό.

Στους κήπους που υπάρχει γκαζόν όταν χιονίσει, μην πατάτε πάνω του. Καθαρίστε τον με μια συρμάτινη σκούπα. Αν το χιόνι παγώσει, τότε ανοίξτε για λίγο το αυτόματο ­πότισμα, ώστε να λιώσει ο πάγος.

Σε κάθε περίπτωση κάθε είδος φυτού χρειάζεται και διαφορετικά μέτρα προστασίας, ανάλογα με την ευαισθησία του. Οι ειδικοί, γεωπόνοι και κηπουροί, είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Διαφήμιση