Αρχική Ειδήσεις Το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μυωπικός έως το 2050

Το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μυωπικός έως το 2050

0
Διαφήμιση

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 5 δισεκατομμύρια) θα είναι μυωπικός μέχρι το 2050 και το ένα πέμπτο από αυτούς (1.000.000.000), θα έχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο τύφλωσης.

Ο αριθμός των ατόμων με απώλεια όρασης από υψηλή μυωπία αναμένεται να αυξηθεί επτά φορές (2000 – 2050), με τη μυωπία να τείνει να γίνει η κύρια αιτία μόνιμης τύφλωσης παγκοσμίως.

Η ταχεία αύξηση του επιπολασμού της μυωπίας σε παγκόσμιο επίπεδο αποδίδεται, “σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και  κυρίως στην αλλαγή του τρόπου ζωής που προκύπτει μεταξύ άλλων, από το συνδυασμό μειωμένης παραμονής σε εξωτερικούς χώρους και την αύξηση παραμονής κοντά στον εργασιακό χώρο”, επισημαίνουν οι συγγραφείς της μελέτης από το Ινστιτούτο “BrienHoldenVision” του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Όρασης της Σιγκαπούρης.

Τα ευρήματα δείχνουν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, με τους συγγραφείς να τονίζουν πως πρέπει να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός δράσεων και βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας των ματιών, καθώς και ανάπτυξη θεραπειών για τον έλεγχο της εξέλιξης της μυωπίας.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας λαμβάνουν τακτική οφθαλμολογική εξέταση από οπτομέτρη ή οφθαλμίατρο, κατά προτίμηση κάθε χρόνο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί έγκαιρα εάν είναι σε κίνδυνο”, τόνισε ο συγγραφέας καθηγητής KovinNaidoo και Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου BrienHoldenVision.

Παράλληλα, ο Naidoo, επισημαίνει πως θα πρέπει να αυξηθούν οι εξωτερικές δράσεις και να υπάρξει μείωση του χρόνου που περνάμε μπροστά σε ηλεκτρονικές συσκευές που απαιτούν σταθερή – κοντινή εστίαση.

Η έρευνα του “BrienHoldenVisionInstitute“, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ophthalmology“.

Διαφήμιση