Αρχική Ειδήσεις Πως να προλάβετε τους πόνους από αυχενικό

Πως να προλάβετε τους πόνους από αυχενικό

0
Διαφήμιση

To αυχενικό σύνδρομο είναι γνωστό σε όλους. Και ιδιαίτερα σε εκείνους που υποφέρουν από συχνούς πόνους και ταυτόχρονα έχουν δυσκαμψία στο σβέρκο και τους ώμους. Μια κατάσταση δηλαδή με συνεχή αίσθηση πίεσης, καθώς αρκετοί ασθενείς αισθάνονται αδυναμία να εκτελέσουν ακόμη και τις πιο απλές κινήσεις.

Που οφείλεται

Οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση είναι συνήθως κάποιο πρόβλημα του ίδιου του αυχένα, οπως εκφυλιστικές αλλοιώσεις, τραυματισμοί, κακή στάση, συγγενείς ανωμαλίες.

Επίσης ορισμένα προβλήματα σε άλλες περιοχές του σώματος που αντανακλούν στον αυχένα. Τέτοια προβλήματα μπορεί να είνια ανωμαλίες της υπόλοιπης σπονδυλικής στήλης όπως κύφωση, σκολίωση, περιαρθρίτιδες στους ώμους.

Πως θα το προλάβετε

Για να προλάβετε τους πόνους στον αυχένα, πρέπει πρώτα απ΄όλα να φροντίσετε την σωστή στάση του σώματος σας στις καθημέρινές δραστηριότητες, όταν εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, όταν οδηγείτε, όταν κοιμάστε.

Ένας τρόπος για να προλάβετε τους πόνους στον αυχένα αλλά και την πλάτη, όταν η εργασία σας απαιτεί να κάθεστε πολλή ώρα στην ίδια θέση, είναι κάθε 45 λεπτά να σηκώνεστε και να ξεμουδιάζετε για 5 λεπτά, ώστε ο αυχένας και η πλάτη να ξεκουράζονται, αποφεύγοντας έτσι τα συχνά «πιασίματα».

Πώς θα ανακουφίσετε τον πόνο:

Η φαρμακευτική αγωγή για τις παθήσεις της περιοχής του ώμου και του αυχένα με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, οι ενέσεις κορτικοστεροειδών σε οξείες κρίσεις πόνου καθώς και άλλα παυσίπονα που θα συστήσει ο γιατρός είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Υπάρχει όμως και η εναλλακτική μέθοδοςπου είναι η χρόνια φυσικοθεραπευτική υποστήριξη με αναλγητικά μέσα και κινησιοθεραπεία, για να αποτραπεί η δυσκινησία του κεφαλιού, των ώμων και της πλάτης.

Μέτρα για το στραβολαίμιασμα

Αν νιώθετε πόνο ή πιάσιμο στον αυχένα που οφείλεται σε πολύωρη σκυφτή, ακίνητη στάση στο γραφείο, σε ψύξη ή σε κάποια απότομη κίνηση του κεφαλιού, θα νιώσετε ανακούφιση κάνοντας στον αυχένα εντριβή:

βράζετε μια χούφτα άνθη χαμομηλιού ή θυμαριού ή μαντζουράνας σε ένα λίτρο άσπρο κρασί και αφού κρυώσει το σουρώνετε και τρίβετε το πονεμένο σημείο 2-3 φορές την ημέρα. Και τα τρία αυτά βότανα σε συνδυασμό με το αλκοόλ αποκτούν ξεχωριστές μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.

 

Πηγή: boro

 

 

Διαφήμιση