Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Ποιες επιχειρήσεις επιδεικνύουν αλληλεγγύη μέσα στην κρίση

Ποιες επιχειρήσεις επιδεικνύουν αλληλεγγύη μέσα στην κρίση

0
ote
Διαφήμιση

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας την τελευταία εξαετία,οδηγεί τις μεγάλες επιχειρήσεις του τόπου να στρέψουν την επικοινωνιακή τους πολιτική σε έργα και δράσεις με κοινωνική ευαισθησία.

Θέλοντας να προβάλλουν το κοινωνικό τους πρόσωπο αλλά και να βοηθήσουν ουσιαστικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται καίρια από την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρα μας , ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα».

Άλλοτε με κάποια αφορμή (π.χ. γιορτές) και άλλοτε χωρίς αφορμή κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση των συνανθρώπων μας είτε στον τομέα δραστηριότητας τους, είτε επιλέγοντας να υποστηρίξουν δράσεις σίτισης,εκπαίδευσης, υγείας κ.α. .

Αναζητήστε τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμπαραστέκονται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη γιατί… σήμερα περισσότερο από ποτέ αξίζει να γνωρίζουμε ποιος κάνει τι και γιατί και να πράττουμε αναλόγως ως καταναλωτές.

Στήριξη 19 ΜΚΟ για παιδιά από τον Όμιλο ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ και εργαζόμενοί του ενίσχυσαν το έργο 19 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που φροντίζουν παιδιά και ευπαθείς ομάδες από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας συνολικά 30.000 ευρώ στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική αγορά που φιλοξενήθηκε, για δεύτερη χρονιά φέτος, σε εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Περισσότεροι από 4.500 εργαζόμενοι προμηθεύτηκαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους από το χριστουγεννιάτικο bazaar του Ομίλου ΟΤΕ.

Σε σχέση με πέρυσι, τόσο οι συμμετέχοντες, όσο και το ποσό που συγκεντρώθηκε, διπλασιάστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η ευαισθητοποίηση της εταιρείας και των ανθρώπων της για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη είναι συνεχής και συνεπής.

Η WIND φέρνει άλλον αέρα στο τρέξιμο

wind logo png

Περισσότερα από 450.000 ευρώ σε ΜΚΟ στο πλαίσιο της χορηγικής της παρουσίας έχει προσφέρει η WIND από το 2011 σε όλη την Ελλάδα.

 Η έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη διοργάνωση αγώνων δρόμου σε όλη την Ελλάδα, την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, τη στήριξη αθλητών, αλλά και το συνδυασμό του αθλητισμού με ενέργειες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

 Συνολικά, κάθε χρόνο η WIND στηρίζει και συμμετέχει σε 20 αγώνες δρόμου, γεγονός που κατά μέσο όρο «μεταφράζεται» σε έναν αγώνα το μήνα, δίνοντας ένα ηχηρό μηνύματα υπέρ της άθλησης, της υγείας, της επιμονής, της ευγενούς άμιλλας, της επίτευξης στόχων, της προσπάθειας και της αλληλεγγύης απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

 Επιπλέον, η WIND Running Team συμμετέχει ενεργά στους αγώνες με εργαζόμενους, συνεργάτες και φίλους της εταιρείας ενώ 50 προσφιλή σε όλους μας πρόσωπα, έχουν τρέξει ως πρεσβευτές της ομάδας, για καλό σκοπό.

 Η Vodafone στο Πλευρό των Οικογενειών που Έχουν Ανάγκη

Vodafone-UK

Η Vodafone συνεχίζει το «έθιμο» και στηρίζει για μια ακόμα χρονιά το έργο των Παιδικών Χωριών SOS. Με κάθε αγορά αξεσουάρ, smartphone και tablet μέσω των καταστημάτων της αλλά και του Vodafone e-shop που πραγματοποιήθηκε έως τις 10/1, η Vodafone προσέφερε 1 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS και ενισχύει το έργο των 8 Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Κομοτηνή και Κρήτη.

Εδώ και 10 χρόνια, η Vodafone στέκεται δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει και στηρίζει τη λειτουργία των Εργαστηρίων Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια υποστηρίζει τα  Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, που καλύπτουν βασικές ανάγκες 1.600 οικογενειών σε 7 πόλεις της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα και δράσεις εθελοντισμού των εργαζομένων της.

Προσφορά αγάπης από την Grecotel

grecotel-logo

O Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη –Grecotel, στο πλαίσιο του προγράμματος  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προσέφερε το μεσημεριανό φαγητό σε 5 γηροκομεία-Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας στο κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο «Άσυλο Ανιάτων».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτών και με τη συμμετοχή του προσωπικού που βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους.

Παράλληλα ο όμιλος προσέφερε τρόφιμα μακράς διαρκείας και λάδι καθώς επίσης και κλινοσκεπάσματα στο Άσυλο Ανιάτων, υποστηρίζοντας το τεράστιο έργο που επιτελεί περιθάλψεως και υποστήριξης χρονίως πασχόντων.

Η ΔΕΛΤΑ αποδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία με πράξεις

delta gala gr b

Μέσα στο 2015, η ΔΕΛΤΑ προσέφερε πάνω από 800.000 μερίδες προϊόντων, συμβάλλοντας στην κάλυψη διατροφικών αναγκών συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέσα από προγράμματα και δράσεις, καθώς και σε συνεργασία με  έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η Τράπεζα Τροφίμων, οι Γιατροί του Κόσμου, Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων, σχολεία και άλλα, η ΔΕΛΤΑ προσέφερε γάλα, χυμούς και τσάι Life, γιαούρτι και επιδόρπια γιαουρτιού, γάλα εβαπορέ ΒΛΑΧΑΣ, μπάρες δημητριακών Vitaline και άλλα.

 Οι άνθρωποι της ΔΕΛΤΑ σε όλες τις εγκαταστάσεις που λειτουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα συμμετέχουν και στηρίζουν και αυτοί εθελοντικά κάθε προσπάθεια, ώστε ακόμη περισσότερα προϊόντα να φθάνουν σε ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αδυναμία.

Η Βίκος Cola έκανε το τραπέζι σε χιλιάδες οικογένειες

vikos-cola logo-620x264

Συνεργασία της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. με 12 δήμους σε Αττική, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, με σκοπό τη στήριξη οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Η Βίκος Cola, σε μια συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια, με τη συνεργασία των Κοινωνικών Παντοπωλείων των Δήμων Περιστερίου, Αιγάλεω-Χαϊδαρίου, Ιλίου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Αγίας Βαρβάρας & Κορυδαλλού, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, της Τράπεζας Τροφίμων Καματερού και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και των Πειραιά Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας και Κορινθίων), έδωσε σε χιλιάδες συμπολίτες μας ένα χαμόγελο  ελπίδας, παρέχοντας τους το πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους.

ΥΓΕΙΑ:  To πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» συνεχίζεται

LOGO-YGEIA-GR WEB

Δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις στους κατοίκους του Δήμου της Καλαμπάκας και των γύρω περιοχών προσέφερε o Όμιλος ΥΓΕΙΑ, στην 5η κατά σειρά δράση του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», που εντάσσεται στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική συμπαράσταση του Ιδρύματος Marfin, ενώ χυμούς και γάλατα προσέφερε η Vivartia, εταιρία του Ομίλου MIG, σε όσους κατοίκους προσήλθαν.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, έναν απινιδωτή, πιεσόμετρα καθώς και φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Κατά την παράδοση του εξοπλισμού, τόσο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας όσο και οι εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησαν τη Διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για την σημαντική προσφορά τους, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους

Οι  ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ χορηγούν αλεύρι

Louloi 01 454x280 01

Μία από τις διαχρονικές  δεσμεύσεις  της εταιρείας Μύλοι Λούλη είναι να συνεισφέρει όλο και περισσότερο και να βρίσκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Η εταιρεία στάθηκε δίπλα σε κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων (Βόλου, Κερατσινίου Δραπετσώνας, Αιγάλεω- Χαϊδαρίου, Θεσσαλονίκης κα), σε Ιερούς Ναούς και εκκλησιαστικούς φορείς (τροφοδοτήσαμε 22 σπίτια γαλήνης του Ν. Μαγνησίας όπου βρίσκουν καταφύγιο και σίτιση εκατοντάδες κάτοικοι του νομού που ζουν στα όρια της φτώχιας και στα περισσότερα φιλόπτωχα ιδρύματα και κέντρα σίτισης της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας & Πειραιά καθώς επίσης 15 ακόμα Ιερούς Ναούς του Ν. Αττικής), σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και κοινωφελή ιδρύματα πολλών περιοχών της Ελλάδος χορηγώντας  αλεύρι ώστε να καλυφθούν καθημερινές ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Πολύπλευρη συνεισφορά ΔΕΗ στη βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου

dei

Πολύπλευρη είναι η συνεισφορά της ΔΕΗ στη βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου της χώρας (με την ενίσχυση  συνεδρίων-ημερίδων, στα οποία συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα, χορηγίες σε σχολεία κ.λπ.).

Η εταιρεία ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα, με ανάθεση εργασιών κατασκευών  σε   τοπικούς εργολάβους και προμήθεια των απαραίτητων υλικών από την τοπική  αγορά και ανάπτυξη της τοπικής  οικονομίας.

Εφαρμόζει κριτήριο εντοπιότητας για τις προσλήψεις προσωπικού στις Μονάδες Παραγωγής και στα Λιγνιτωρυχεία.

Ακόμα εφαρμόζει:

  • Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης εκτάσεων για τη στήριξη των ενεργειακών Δήμων  της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών   και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
  • Ενέργειες ανταποδοτικών οφελών στις τοπικές .
  • Δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη εναλλακτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ανεξάρτητων από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.
  • Προσφορά απασχόλησης σε φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές Τεχνικών Σχολών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Ελληνικά Πετρέλαια: Οι ευπαθείς ομάδες στο επίκεντρο

elpe photo 4

Η προσφορά και η υπεύθυνη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας και της στρατηγικής του Ομίλου. Οι δράσεις αυτές (ύψους 3,04 εκατ. ευρώ) απευθύνθηκαν κυρίως στις τοπικές κοινωνίες, όπου ασκείται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Ενδεικτικά καταγράφονται μερικές από αυτές τις δράσεις:

  • Πετρέλαιο θέρμανσης σε  σχολεία, ΚΑΠΗ όμορων δήμων και ΜΚΟ πανελλαδικά
  • Ενίσχυση της λειτουργίας των κοινωνικών παντοπωλείων στους όμορους δήμους και στο Δήμο Αθηναίων
  • Συνεργασία και Υποστήριξη πολλών ΜΚΟ, μετά από αξιολόγησή τους για τον τρόπο λειτουργίας και συμβολής τους στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων
  • Φιλοξενία παιδιών άπορων οικογενειών των όμορων δήμων σε παιδικές κατασκηνώσεις
  • Συνέχιση προγραμμάτων για την ενίσχυση και υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες (πρόγραμμα ΕΛΙΞ, ΑΜΕΑ Δυτ. Αττικής, ΣΚΕΠ κλπ)

Επίσης, στη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων “HELPE Village” σε έκταση του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ, στο χωριό Χαλκειός, συνέβαλαν τα ΕΛ.ΠΕ προσφέροντας την υποδομή και τον εξοπλισμό για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Κέντρου, το οποίο μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς περισσότερους από 1.100 πρόσφυγες σε συνολικά 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νησί.

Τα ΕΛΠΕ βοήθησαν στη δημιουργία του Κέντρου Καταγραφής με τη παροχή των οικίσκων και της υλικοτεχνικής βοήθειας προς το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της λειτουργίας και της κατασκευής.

  • Στήριξη πυροσβεστών από την Energean

ENERGEAN OIL 454x280

Η Energean Oil & Gas, στην διάρκεια της τελευταίας θερινής περιόδου, είχε προχωρήσει στη δωρεά οκτώ αντιπυρικών στολών, τεσσάρων πλήρως εξοπλισμένων κρανών καθώς και συνοδευτικού εξοπλισμού προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας με σκοπό την υποστήριξη του έργου των Εθελοντών Πυροσβεστών στην περιοχή.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει θέσει στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος το πλοίο υποστήριξης γεωτρήσεων Valiant Energy, το οποίο διαθέτει μοναδικές για την χώρα μας πυροσβεστικές και ναυαγοσωστικές δυνατότητες και το οποίο επιχειρεί στην περιοχή του Κόλπου της Καβάλας.

Η ΑΥΡΑ βελτιώνει την καθημερινότητα για πάνω από 1.000 παιδιά

Logo-Avra

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δημιούργησε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Παίζω και Μαθαίνω», μέσω του οποίου ταξιδεύει σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα των μικρών παιδιών και να τους μοιράσει χαμόγελα. 

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να αλλάξει την καθημερινότητα περισσότερων από 1.000 παιδιών, βελτιώνοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες αναπτύσσονται και κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Παράλληλα, προσφέρει κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και γραφική ύλη που θα τα βοηθήσουν να εκφράσουν και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους. Τέλος το πρόγραμμα φροντίζει και για την πολύτιμη ενυδάτωσή των μικρών παιδιών, με περισσότερα από 4.000 μπουκάλια Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ σε κάθε σταθμό.

Η Plan Toys φέρνει το χαμόγελο στα παιδιά με αναπηρίες

plan-toys

Η PlanToys προσφέρει δωρεάν τρεις ομάδες παιχνιδιών σχεδιασμένα αποκλειστικά για τις ανάγκες των παιδιών αυτών. Έχει επιλέξει τρεις ομάδες:  παιδιά με προβλήματα όρασης, παιδιά με αυτισμό και παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Οι σχεδιαστές και εκπαιδευτικοί της εταιρείας μαζί με τις μαμάδες των παιδιών αυτών έχουν αναλάβει το σχεδιασμό αυτών των παιχνιδιών.

 Η Plan Toys προσφέρει δωρεάν τα παιχνίδια αυτά σε κρατικά ιδρύματα, σχολεία και οργανισμούς παγκοσμίως μέσω των αντιπροσώπων της.

Η Cloudbiz και το Factory Outlet για το «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

 cloudbiz logo-copyfactory

 Η Cloudbiz, κορυφαίο Marketing Technology Agency, σε συνεργασία με το Factory Outlet στήριξαν  έμπρακτα  τον οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, οι εργαζόμενοι της Cloudbiz βρέθηκαν στο Factory Outlet του Αεροδρομίου μαζί με 25 παιδιά του Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», προκειμένου να αγοράσουν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Ο Όμιλος Quest προσφέρει εφόδια τεχνολογίας

LOGO QUEST HOL GR

Στηρίζοντας το σημαντικό και ευρέως αναγνωρισμένο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι εταιρείες του Ομίλου Quest, Uni Systems και ACS προσέφεραν εξοπλισμό τεχνολογίας για τη λειτουργία της πλατφόρμας YouSmile.

Ο Όμιλος Quest και οι εταιρείες του είναι σταθερά στο πλευρό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», του οποίου κύριο μέλημα είναι να προασπίζει έμπρακτα τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με κρατικούς φορείς. Στο παρελθόν, η Info Quest Technologies έχει δωρίσει στον οργανισμό το «Quest Studio», ένα πλήρες studio με εξοπλισμό αναμετάδοσης τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος. Επιπλέον, η Info Quest Technologies συνέβαλε στις υλοποιήσεις του «Οδυσσέα», του πρώτου κινητού εργαστηρίου ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας και του «Ιπποκράτη», κινητού Πολυϊατρείου για παιδιά.

Στήριξη ΜΚΟ από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

γεκ-τερνα

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο της  κοινωνικής του  προσφοράς, εκτός από τα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και άλλα έργα υποδομής που χρηματοδοτεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης( φυσικές καταστροφές) ή/ και  σε περιοχές που φιλοξενούν τις δραστηριότητες του ομίλου, προσφέρει:

  • Οικονομική στήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Κρατικών Φορέων που επικεντρώνουν τη δράση τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Το Χαμόγελο του Παιδιού, η Κιβωτός του Κόσμου, UNICEF, Βρεφοκομείο Αθηνών, Προγράμματα Σίτισης του Δήμου Αθηναίων, Γηροκομεία κ.ά.).
  • Χορηγικά προγράμματα προς αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους σε περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Υποτροφίες σε νέους και νέες, υποστήριξη επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων και συνεδρίων κ.ά.

Διαχρονικές, ουσιαστικές κοινωνικές πρωτοβουλίες από τη Eurobank

Eurobank.svg

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Eurobank υποστηρίζει συστηματικά δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ πρόσφατα έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτές, σε εθελοντική βάση.

Αξιοσημείωτη πρωτοβουλία αποτελεί το πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές», το οποίο στόχο έχει τη στήριξη των οικογενειών των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προβλήματα σίτισης.

Η Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού έργου που προσφέρει η «ΜΚΟ-Αποστολή» καθώς και του εξέχοντος ανθρωπιστικού ρόλου  της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στέκεται για δεύτερο χρόνο αποκλειστικός υποστηρικτής του προγράμματος, βοηθώντας ουσιαστικά 1.320 μαθητές και τις οικογένειές τους, με 3.140 Δέματα Αγάπης το μήνα με τρόφιμα και προμήθειες, ενώ παράλληλα συλλέγει χρηματικό ποσό από την ευαισθησία των εργαζομένων, των πελατών, των προμηθευτών και των συνεργατών της Eurobank, πέρα από την αυξημένη φετινή οικονομική ενίσχυση που προσφέρει η Διοίκηση.

Στο ίδιο πνεύμα, η Τράπεζα ενισχύει οικονομικά περί τα 15 φιλανθρωπικά ιδρύματα κάθε χρόνο και διοργανώνει πλήθος εθελοντικών δράσεων, δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στα παιδιά, στην υγεία και στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

trapezas-peiraios

Έως 3.000 κουτιά με φάρμακα χορηγούνται καθημερινά σε ανασφάλιστους πολίτες που τα έχουν ανάγκη μέσα από το κοινωνικό φαρμακείο της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Παράλληλα, προσφέρονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αττική ή σε δυσπρόσιτες περιοχές και πραγματοποιούνται χιλιάδες εμβολιασμοί σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί βασικό εταίρο της «Αποστολής», προωθώντας  πρωτοβουλίες με στόχο την παροχή βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ενδεικτικά διανέμονται καθημερινά 10.000 μερίδες φαγητού σε 77 ενορίες και 8.500 άπορες οικογένειες λαμβάνουν «δέματα αγάπης» με τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσα από κοινές εθελοντικές δράσεις, με τη παροχή τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης στα μέλη της «Αποστολής», και με οικονομική ενίσχυση, συνδράμει καθημερινά την «Αποστολή».

Για την επόμενη χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει με την «Αποστολή» νέες δράσεις. Αξιοποιώντας πλήρως το δίκτυο της Τράπεζας ενημερώνονται επιπλέον πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές για τις ανάγκες που προκύπτουν και τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν. 

Για 2η συνεχή χρονιά η Frigoglass μοιράζει «Χαμόγελα Δροσιάς»

frigoglass 0

Η Frigoglass συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και κοινωφελών οργανισμών, κάνοντας πράξη για 2η συνεχή χρονιά την ενέργεια «Χαμόγελα Δροσιάς». Με την προσφορά επαγγελματικών ψυγείων υποστηρίζει βασικές λειτουργικές ανάγκες των οργανισμών και βοηθά εκατοντάδες παιδιών και προσφύγων.

Σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμό» (www.desmos.org), η εταιρεία προσέφερε επαγγελματικά ψυγεία σε έξι Οργανισμούς Κοινωφελούς Πρόνοιας, τα οποία έφεραν το μήνυμα «Frigoglass, Χαμόγελα Δροσιάς».

Παράλληλα, όλη η οικογένεια εργαζομένων της Frigoglass στην Ελλάδα ανταποκρίθηκε ενεργά στο κάλεσμα της εταιρείας συμβάλλοντας στη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να εφοδιαστούν τα ψυγεία με τρόφιμα.

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς, εκπρόσωποι της Frigoglass και του Δεσμού, παρέδωσαν στους κοινωφελείς οργανισμούς που συμμετείχαν ψυγεία και τρόφιμα, για τη στήριξη παιδιών και προσφύγων. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, ενισχύθηκαν οι ακόλουθοι οργανισμοί και ιδρύματα:

•           UNESCO Πειραιώς και Νήσων

•           Ο Πλησίον – Φιλανθρωπικό Σωματείο

•           Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης

•           Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»

•           Αγκαλιά – Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

•           Στρατός Σωτηρίας

Ο κ. Σταμάτης Καρατζάς, Head of Commercial Policy and Global Account Management της Frigoglass δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται καθημερινά και χρειάζονται την ουσιαστική βοήθεια όλων, δεν θα μπορούσαμε παρά να μη συνεχίσουμε την κοινωνική μας προσφορά με πράξεις ευθύνης.

Σε αυτή την προσπάθεια, οι εργαζόμενοι της Frigoglass συμμετείχαν ενεργά και έτσι κατορθώσαμε όλοι μαζί να συνδράμουμε και να στηρίξουμε το αξιέπαινο έργο των Κοινοφελών Οργανισμών. Σε κάθε ανάγκη, σε κάθε κάλεσμα, θα βρισκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για όλους».

Μέσα από την ενέργεια «Frigoglass, Χαμόγελα Δροσιάς», η εταιρεία έχει στηρίξει μέχρι και σήμερα, 15 Κοινωφελείς Οργανισμούς παρέχοντας επαγγελματικά ψυγεία και προσφέροντας χαρά σε όσους το έχουν ανάγκη.

 

ΣΗΜ: Το www.ecozen.gr απευθύνθηκε έγκαιρα σε περισσότερες εταιρείες καθώς και σε όλες τις τράπεζες. Στο κείμενο αναφέρονται μόνον όσες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ή είχαν δημοσιεύσει στο πλαίσιο της ΕΚΕ σχετικές δράσεις.    

 

 

Διαφήμιση