Αρχική Ειδήσεις Ομάδα ίδρυσης και λειτουργίας ενεργειακών συνεργατικών σχημάτων

Ομάδα ίδρυσης και λειτουργίας ενεργειακών συνεργατικών σχημάτων

0
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων φορέων του χώρου της ενέργειας και των κοινωνικών επιχειρήσεων, στο Υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου να συζητηθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα συνεργατικά σχήματα στον τομέα της ενέργειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με συντονιστή των Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών πόρων του Υπουργείου Μιχάλη Βερροιόπουλο.

Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου, του Ενεργειακού Συνεταιρισμού Καρδίτσας, της Αναπτυξιακής Εταιρίας Καρδίτσας (ΑΝΚΑ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.), ο Άνεμος Ανανέωσης, το Δίκτυο “Δάφνη”, το ΚΑΠΕ, το ΕΚΕΤΑ και το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός ήταν να κατατεθούν οι απόψεις των εκπροσώπων των φορέων για το θέμα, αλλά και η μεταφορά της εμπειρίας τους στο ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας ενεργειακών συνεργατικών σχημάτων.

Ο κ. Βερροιόπουλος άνοιξε τη συζήτηση αναφέροντας ότι “η Ελληνική κοινωνία καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση της αξιοποίησης των ΑΠΕ, σύμφωνα με τους Εθνικούς Στόχους που επικαιροποιήθηκαν και ενισχύθηκαν με την υπογραφή της Ιστορικής Συμφωνίας για τη Κλιματική Αλλαγή στις 12-12-2015 στο Παρίσι και πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να το κάνει αυτό ενεργοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πολίτες”.

Ο Πρόεδρος της ΣΕΣ κ. Απόστολος Δημόπουλος επέδωσε υπόμνημα με σειρά προτάσεων για το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανάπτυξης των ενεργειακών συνεταιρισμών

Παράλληλα, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας από τους παρευρεθέντες εκπροσώπους, η οποία θα συνδράμει τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου με τις εμπειρίες των μελών της σε διάφορα θέματα που άπτονται της ίδρυσης και λειτουργίας ενεργειακών συνεργατικών σχημάτων.

 

 

Διαφήμιση