Αρχική Ειδήσεις Οι σκύλοι έχουν νοημοσύνη και μπορεί να μετρηθεί

Οι σκύλοι έχουν νοημοσύνη και μπορεί να μετρηθεί

0
Διαφήμιση

Μια νέα βρετανική έρευνα, αποδεικνύει πως με τα κατάλληλα τεστ IQ, μπορεί να μετρηθεί η νοημοσύνη των σκύλων, όπως ακριβώς και στους ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), με επικεφαλής τη δρα Ρόζαλιντ ‘Αρντεν και τον δρα Μαρκ ‘Ανταμς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα νοημοσύνης “Intelligence”, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο τεστ, που χρησιμοποίησαν για να αξιολογήσουν την εξυπνάδα 68 σκυλιών.

Όπως αναφέρει η βρετανική «Independent», το τεστ διήρκεσε σχεδόν μια ώρα για κάθε ζώο, περίπου όσο και για έναν άνθρωπο και περιλάμβανε δοκιμασίες προσανατολισμού, διάκρισης ανάμεσα σε διαφορετικές ποσότητες τροφής, ικανότητας να ακολουθούν την χειρονομία ενός ανθρώπου που έδειχνε ένα αντικείμενο κ.α.

Όπως διαπιστώθηκε, αν ένας σκύλος τα κατάφερνε καλά σε μια δοκιμασία, έτεινε να είναι εξίσου καλός και στις υπόλοιπες.

H ‘Αρντεν, σημείωσε πως «όπως οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, έτσι και οι σκύλοι, ακόμη και της ίδιας ράτσας».

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα μόνο. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε ένα τεστ νοημοσύνης

για σκύλους, που θα είναι αξιόπιστο και εύκολο. Ένα τέτοιο τεστ θα βελτιώσει γρήγορα την κατανόησή μας για τη σχέση ανάμεσα στη νοημοσύνη των σκύλων, την υγεία και τη διάρκεια ζωής τους, αποτελώντας το θεμέλιο για μια επιδημιολογία των σκύλων.

Οι σκύλοι, άλλωστε, δείχνουν άκρως πρόθυμοι για κάτι τέτοιο και φαίνεται να απολαμβάνουν την όλη διαδικασία του τεστ», κατέληξε ο ‘Ανταμς.Ω

Διαφήμιση