Αρχική Καταστροφές Οι κίνδυνοι πλημμύρας είναι εντονότεροι με τα αναχώματα παρά χωρίς αυτά

Οι κίνδυνοι πλημμύρας είναι εντονότεροι με τα αναχώματα παρά χωρίς αυτά

0
Διαφήμιση

Μια νέα μελέτη, από το Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνιας, δείχνει πως η μακροχρόνια βλάβη των αναχωμάτων είναι χειρότερη απ’ότι αν δεν υπήρχαν αναχώματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Environmental Science & Policy”, εκτιμάται πως οι πιθανότητες αποτυχίας των αναχωμάτων εξαιτίας των οικονομικών, κυρίως, απωλειών θέτουν τις περιοχές σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, μελετώντας τα αναχώματα στο νησί Sny, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Μισισίπι στο Ιλινόις και το Μισούρι.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής της Γης και των Πλανητών του Πανεπιστημίου, Nicholas Pinter, τονίζει πως θα πρέπει να εξεταστούν τα αναχώματα πολύ προσεκτικά, τόσο στη δομή τους, όσο και ποσοτικά για όλους τους ανθρώπους και τις οικονομικές δραστηριότητες που επηρεάζονται από την εν λόγω προστασία.

Ο Pinter, επεσήμανε ότι οι ίδιοι κίνδυνοι και τα οφέλη της μελέτης ισχύουν για όλα τα συστήματα αναχωμάτων σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες εξέτασαν και περιοχές που αποκλείονται από τους χάρτες επικινδυνότητας, καθώς είναι πίσω από τα διαπιστευμένα αναχώματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Επειδή τα αναχώματα αυξάνουν τα επίπεδα από τις πλημμύρες στις γύρω περιοχές του νησιού Sny, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το σύστημα αποτρέπει περίπου 51 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ζημιές από τις πλημμύρες, κυρίως για τον αγροτικό τομέα.

Ωστόσο, τονίζουν πως ο κίνδυνος ζημιών από πλημμύρες, είναι υψηλότερος εκεί που υπάρχουν αναχώματα, απ’ότι αν δεν υπήρχαν, κυρίως εξαιτίας της αμφισβητούμενης κατάστασής τους.

Διαφήμιση