Αρχική Καταστροφές Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη δυναμική των παρασιτικών μολύνσεων

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη δυναμική των παρασιτικών μολύνσεων

0
Διαφήμιση

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως η κλιματική αλλαγή και ανοσολογική αντίδραση του μολυσμένου ατόμου μπορούν να επηρεάσουν τη μακροπρόθεσμη και εποχιακή δυναμική των παρασιτικών μολύνσεων.

Η μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Penn State, αξιολόγησε τις δυναμικές μολύνσεις των δύο ειδών παρασίτων εδάφους που μεταδίδεται σε έναν πληθυσμό κουνελιών στη Σκωτία κάθε μήνα για 23 χρόνια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες στρατηγικές για την θεραπεία και την πρόληψη των λοιμώξεων από παρόμοια παράσιτα στον άνθρωπο, τα ζώα και την άγρια ​​ζωή.

Έγγραφο το οποίο περιγράφει αναλυτικά την έρευνα αναμένεται να δημοσιευθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο site του περιοδικού “Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Η Isabella Cattadori, αναπληρώτρια καθηγήτρια βιολογίας στο Penn State και ερευνήτρια του Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων Dynamics και του Huck Institutes of the Life Sciences, δήλωσε πως “η έρευνα δείχνει ότι το πως θα στοχεύουμε τη θεραπεία για παρασιτικές μολύνσεις – όχι μόνο στα άγρια ​​ζώα, όπως τα κουνέλια που μελετήθηκαν, αλλά και στους ανθρώπους – θα εξαρτηθεί από το πώς οι κλιματικές αλλαγές και ο οικοδεσπότης μπορούν να εξαπολύσουν μια αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση ή όχι”.

“Όταν η ανοσολογική απόκριση του ξενιστή δεν μπορεί να ελέγξει τη λοίμωξη, η θεραπεία θα πρέπει να απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, επειδή μεταφέρουν τις πιο σοβαρές λοιμώξεις.

Όταν η ανοσολογική απόκριση του ξενιστή μπορεί να ελέγξει τη λοίμωξη, η θεραπεία θα πρέπει να απευθύνεται σε νεότερα άτομα, επειδή διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο “, τόνισε η Cattadori.

Διαφήμιση