Αρχική Ειδήσεις Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα

Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα

0
Διαφήμιση

Την εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πέλλα ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Το Πάρκο θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητη περιοχή 2.000 στρεμμάτων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στην περιοχή της Σκύδρας και στοχεύει στη στήριξη της υγιούς, καινοτόμου και εξωστρεφούς αγροτικής μεταποιητικής επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής.

Οι υποδομές του Πάρκου θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις. Αρχικά θα μπορεί να φιλοξενήσει 80 με 100 επιχειρήσεις ενώ στη δεύτερη φάση μπορούν να ξεπεράσουν τις 200.

Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 45 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου αναμένεται να δημιουργήσει 100 περίπου θέσεις εργασίας στη διετή φάση κατασκευής και 400 περίπου θέσεις εργασίας σε βάθος μιας δεκαετίας από την έναρξη λειτουργίας.

Τα έργα περιλαμβάνουν πολεοδόμηση της περιοχής, κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, δικτύου ομβρίων υδάτων και μονάδα καθαρισμού αποβλήτων, έργα σύνδεσης με την μέση τάση ηλεκτρικού δικτύου και δίκτυο οπτικών ινών.

Εξετάζεται επίσης η σκοπιμότητα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης μέσω σταθμού εγκατάστασης CNG. Στόχος είναι η λειτουργία του Πάρκου να ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σε δηλώσεις της η κα Τζάκρη επισημαίνει: «Η κυβέρνηση μας έχει ως βασική προτεραιότητα την προσέλκυση και τη διευκόλυνση επενδύσεων, ιδίως αυτών που αξιοποιούν τα συγκριτικά παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και έχουν καινοτόμο, εξωστρεφή και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα θα είναι ένας οργανωμένος υποδοχέας τέτοιων επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, προς όφελος της τοπικής αλλά και ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.

Για την αποτελεσματική στήριξη αυτών των επιχειρηματικών προσπαθειών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση συνολικά δεσμευόμαστε για την προώθηση μέτρων μείωσης της γραφειοκρατίας και επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης εγκατάστασης και λειτουργίας».

Διαφήμιση