Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Υδροηλεκτρική ενέργεια από το σύστημα αποχέτευσης!

Υδροηλεκτρική ενέργεια από το σύστημα αποχέτευσης!

0
Διαφήμιση

Οι δημοτικές αρχές του Πόρτλαντ στην πολιτεία του Όρεγκον εγκατέστησαν ένα καινοτόμο σύστημα για την παραγωγή ενέργειας από το νερό που ρέει στους αγωγούς της πόλης.

Το σύστημα αποτελείται από μικρές τουρμπίνες που τοποθετούνται στο εσωτερικό των αγωγών και τίθενται σε λειτουργία από το τρεχούμενο νερό, παράγοντας ενέργεια σε μια γεννήτρια η οποία στη συνέχεια καταλήγει στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι πολύ σπάνιο να βρεθεί μια νέα πηγή ενέργειας, που να μην έχει καμία επίπτωση στο περιβάλλον», δήλωσε ο Γκρεγκ Σέμλερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πίσω από το νέο σύστημα.

«Αλλά αυτό το σύστημα βρίσκεται μέσα σε ένα σωλήνα, επομένως δεν επηρεάζεται κανένα ψάρι, οικοσύστημα ή απειλούμενο ζώο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σέμλερ, το νέο σύστημα παραγωγής ενέργειας μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους παροχής πόσιμου νερού στους κατοίκους των πόλεων. Οι εταιρείες ύδρευσης έχουν την ευχέρεια να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιούν την ενέργεια για δικούς τους σκοπούς, ή αν θα την πωλούν ως επιπρόσθετη πηγή εσόδων.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης μία εγκατάσταση στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια, όπου χρησιμοποιείται για το φωτισμό των δρόμων το βράδυ και για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων.

Σε αντίθεση με άλλες μορφές πράσινης ενέργειας, όπως η ηλιακή, ή η αιολική, το σύστημα στους αγωγούς μπορεί να παράγει ισχύ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς το νερό συνεχίζει να ρέει. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι οι γεννήτριες μπορούν να παράγουν ενέργεια μόνο όπου το νερό ρέει φυσικά προς τα κάτω λόγω της βαρύτητας.

Το σύστημα έχει και άλλη χρησιμότητα, καθώς διαθέτει επίσης αισθητήρες για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού που ρέει μέσα στους αγωγούς

Διαφήμιση