Αρχική Ειδήσεις Τρεις φυσικές συνταγές περιποίησης για να λάμψει το πρόσωπο σας!

Τρεις φυσικές συνταγές περιποίησης για να λάμψει το πρόσωπο σας!

0
Διαφήμιση

Με λίγα επιλεγμένα προϊόντα και απλές τεχνικές, δώστε στο πρόσωπό σας άψογη καθαρότητα και λάμψη!

Θα χρειαστείτε: Δίσκους από βαμβάκι για ντεμακιγιάζ (makeuppads), πετσετάκι προσώπου, πετσέτες χεριών & μπάνιου, μεγάλο πυρίμαχο μπολ (για να βάλετε καυτό νερό)

1. Καθαρίστε καλά το πρόσωπο με λοσιόν καθαρισμού, κάνοντας ανοδικές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, στα βλέφαρα και τον λαιμό, απομακρύνοντας κάθε ίχνος μακιγιάζ.

Δώστε έμφαση στην περιοχή των ματιών, χωρίς όμως να τα τρίβετε επίμονα. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και σκουπίστε με την πετσέτα χεριών.

2. Απλώστε ένα προϊόν απολέπισης, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, ώσπου να νιώσετε ότι δέρμα σας είναι ελαφρώς ζεστό.

Αφαιρέστε το scrub με δίσκους ντεμακιγιάζ, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε το δέρμα, ταμπονάροντάς το με την πετσέτα.

3. Ρίξτε σε μερικούς δίσκους ντεμακιγιάζ ένα τόνερ και περάστε το απαλά στο πρόσωπο – έτσι το καθαρίζετε εντελώς από το scrub, αλλά και επαναφέρετε την ισορροπία στην επιδερμίδα.

4. Γεμίστε το μπολ με καυτό νερό. Βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και καλύψτε το κεφάλι σας με την πετσέτα μπάνιου, δημιουργώντας μία «τέντα ατμού». Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο νερό ένα φακελάκι από το αγαπημένο σας αρωματικό τσάι. Αρχίστε να αναπνέετε βαθιά και μείνετε πάνω από τον ατμό για 5 με 10 λεπτά.

5. Ταμπονάρετε και στεγνώστε καλά το πρόσωπό σας. Απλώστε σε παχιά στρώση τη μάσκα ομορφιάς που έχετε επιλέξει, αποφεύγοντας τα μάτια. Καλό είναι να απλώσετε τη μάσκα και στον λαιμό και το ντεκολτέ. Για 10-15 λεπτά καθίστε χαλαρά σε μία καρέκλα ή μείνετε ξαπλωμένη.

6. Αφαιρέστε τη μάσκα επιμελώς, πρώτα με δίσκους ντεμακιγιάζ κι έπειτα με το πετσετάκι προσώπου βρεγμένο και στυμμένο. Βάλτε πάλι τόνερ σε δίσκους βαμβακιού και περάστε απαλά το πρόσωπο. Απλώστε σε πρόσωπο και λαιμό ενυδατική κρέμα, ενώ στην περιοχή των ματιών μία κρέμα ειδική για τα μάτια.

Φυσικές συνταγές

Λοσιόν καθαρισμού με πράσινο σαπούνι και μέλι

2 κουταλιές υγρό πράσινο σαπούνι (έτοιμο ή χειροποίητο), 1/4 φλιτζανιού μέλι, 1/4 φλιτζανιού ροδόνερο ή άλλο ανθόνερο

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά που θέλουμε να καθαρίσουμε το πρόσωπο.

Τόνερ με πορτοκάλι και μέντα

1 κουταλιά αποξηραμένα φύλλα μέντας, 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 2 κουταλιές βότκα

Βάζουμε την αποξηραμένη μέντα στο ένα φλιτζάνι βραστό νερό και την αφήνουμε ώσπου το νερό να κρυώσει.

Ρίχνουμε στο άλλο φλιτζάνι βραστό νερό το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνουμε επίσης ώσπου το νερό να κρυώσει. Σουρώνουμε και αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα. Προσθέτουμε τη βότκα και το βάζουμε σε δοχείο σπρέι.

Μάσκα προσώπου με φυσικό άργιλο (για καθαρισμό και λάμψη)

2 κουταλιές φυσικό άργιλο (πράσινο ή άσπρο)

1-2 κουταλιές αποσταγμένο νερό ή ανθόνερο ή ροδόνερο

Αναμειγνύουμε τα υλικά. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή τριαντάφυλλου. Εφαρμόζουμε στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά.

Βασικές συμβουλές

Για μία καλή facial περιποίηση, φροντίστε να έχετε δικά σας 30 λεπτά χρόνο, μακριά από τηλέφωνα, ενοχλήσεις και υποχρεώσεις!

Μην αμελήσετε τη διαδικασία με τον ατμό -βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και επιτρέπει στο δέρμα να «δεχθεί» πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα φροντίδας.

Επιλέξτε μία μάσκα προσαρμοσμένη στις εξειδικευμένες ανάγκες του προσώπου σας.

Αν έχετε αφυδατωμένο πρόσωπο, χρειάζεστε μία πλούσια και κρεμώδη μάσκα, αν το δέρμα σας είναι λιπαρό έχετε ανάγκη από μία καθαριστική μάσκα, αν το πρόσωπό σας έχει θολή εμφάνιση προτιμήστε μία τονωτική μάσκα, ενώ αν διαθέτετε μεικτό δέρμα (π.χ. λιπαρή ζώνη Τ και ξηρά ζυγωματικά και λαιμός) μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μάσκες δύο ειδών.

Τα προϊόντα των φυσικών συνταγών πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά.

Πηγή: dearmom

Διαφήμιση