Αρχική Ειδήσεις Το χρυσό παλάτι του Νέρωνα αποκτά ξανά τη χαμένη του αίγλη

Το χρυσό παλάτι του Νέρωνα αποκτά ξανά τη χαμένη του αίγλη

0

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε αυξημένα κονδύλια για την αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της γειτονικής χώρας.

Το χρυσό παλάτι του αυτοκράτορα Νέρωνα, τα μεσαιωνικά τείχη της Σιένα και τα θεμέλια της Βενετίας θα λάβουν απολύτως αναγκαία χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις, καθώς η Ιταλία ενέκρινε ένα σχέδιο αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ για να προστατέψει την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η φροντίδα μνημείων τέχνης και αρχιτεκτονικής χιλιάδων ετών είναι ένα συνεχές πρόβλημα στην Ιταλία, και πολλοί ιστορικοί χώροι έχουν μείνει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω περικοπών στον κρατικό προϋπολογισμό και κακής διαχείρισης

Τα τείχη που προστάτευαν τη Σιένα κατά τον Μεσαίωνα είναι μεταξύ των ιστορικών κτισμάτων που θα αποκατασταθούν, συγκεκριμένα με 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Το επενδυτικό σχέδιο παρουσιάστηκε αμέσως αφού η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2016, ο οποίος αυξάνει τις δαπάνες για τον πολιτισμό.

Μεταξύ των σχεδίων είναι και η παροχή επιδομάτων σε δεκαοχτάχρονους για να μπορούν να πηγαίνουν στον κινηματογράφο και σε παρόμοιες δράσεις.

 

Πηγή: lifo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here