Αρχική Καταστροφές Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τις ισχυρές καταιγίδες

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τις ισχυρές καταιγίδες

0

Πολλά προβλήματα και ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των ισχυρών καταιγίδων, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στη Διάβα Καλαμπάκας κατέρρευσε γέφυ λόγω υπερχείλισης του Πηνειού και έχει διακοπεί η πρόσβαση προς τα ορεινά του νομού Τρικάλων.

Στην Ήπειρο μετά τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο του νομού λόγω πτώσεων βράχων τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

Στη Λέσβο υπερχείλισε τα ξημερώματα ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων.

Στην εθνική οδό, στο ύψος των Λάμπου Μύλων και της Πέτρας, υπήρξαν κατολισθήσεις. Επίσης, αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στο χωριό Παράκοιλα, που είχε διακοπεί από φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ λόγω βραχυκυκλώματος.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν από την ισχυρή βροχόπτωση και στην πόλη της Μυτιλήνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Προκυμαίας.

Στην Αττική στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έγιναν συνολικά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους, καθώς και για κοπές δένδρων.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

Δέντρα ξεριζώθηκαν και έκοψαν στα δύο δρόμους και σε Άργος και Ναύπλιο.

Μποφόρ

Προσκρούσεις σκαφών καταγράφηκαν στα Μέθανα, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στα Μέθανα έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του σκάφους ΤΙΤΙ την ώρα που ελλιμενιζόταν, με αποτέλεσμα να προσκρούει συνεχώς στο λιμάνι.

Στο Πέραμα το φορτηγό AHTI R, που ήταν προσδεμένο στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από το ναυπηγείο Ψυχάλη, προσέκρουσε στο επίσης προσδεδεμένο φορτηγό LA JOIE. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, αλλά δεν κινδύνευσε κανείς ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους των δύο πλοίων απαγορεύτηκε, μέχρι να προσκομιστούν βεβαιωτικά διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από  νηογνώμονες.

Στην Ελευσίνα αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ελλιμενίζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους και άλλα να προσαράξουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here