Αρχική Ειδήσεις Αύξηση παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο

Αύξηση παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο

0

Στα 3.000 βαρέλια αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από το κοίτασμα του Πρίνου με την ολοκλήρωση της πρώτης από τις δεκαπέντε συνολικά γεωτρήσεις που έχουν σχεδιασθεί για την περίοδο 2015 – 2017 στον Κόλπο της Καβάλας, όπως ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas.

Η γεώτρηση πρόσθεσε 1500 βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή, ενώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η αύξηση της παραγωγής διαμορφώνεται στο 60%.

Τα διαπιστωμένα αποθέματα πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας, εκτιμώνται σε 30 εκατ. βαρέλια τα οποία επιδιώκεται να αντληθούν με σειρά επενδύσεων συνολικού ύψους 200 εκατ. δολαρίων που έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις για την αύξηση της παραγωγής σε τρεις παλαιότερες γεωτρήσεις στον Πρίνο και στον Βόρειο Πρίνο, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για μια νέα γεώτρηση ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη η επεξεργασία των δεδομένων που αποκτήθηκαν από τις σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι καθώς και η προετοιμασία για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας επισημαίνει ότι παρά την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου και τις δυσκολίες στο επιχειρηματικό περιβάλλον η εταιρία κατάφερε να αντλήσει νέο πετρέλαιο από τον Πρίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here