Αρχική Ειδήσεις 70% αύξηση κίνησης δεδομένων στις γιορτές στο 4G δίκτυο της COSMOTE

70% αύξηση κίνησης δεδομένων στις γιορτές στο 4G δίκτυο της COSMOTE

0

Μέσω internet αντάλλαξαν φέτος ευχές οι πελάτες κινητής σε όλη την Ελλάδα, καθώς η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα 4G και 4G+ της COSMOTE τις ημέρες των γιορτών αυξήθηκε κατά σχεδόν 70% σε σχέση με πέρσι.

Ο συνολικός όγκος των δεδομένων που διακινήθηκαν από τα δίκτυα κινητής COSMOTE ανήλθε σε 840ΤΒ (ΤeraΒyte), αυξημένος κατά 36% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το 52% του όγκου διακινήθηκε μέσω των socialmedia. Πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά την περίοδο των εορτών αναδείχτηκε το Facebook, όπου η κίνηση των συνδρομητών COSMOTE ξεπέρασε τα 200TB, που αντιστοιχεί στο 30% περίπου της συνολικής κίνησης.

Δεύτερο δημοφιλέστερο μεταξύ των socialmedia ήταν το YouTube, με 126ΤΒ, και τρίτο το Instagram, με τις φωτογραφίες που έγιναν uploaded και downloaded να ξεπερνούν σε όγκο τα 27ΤΒ.    

Οι εκτεταμένες επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ κάνουν το δίκτυο 4G της COSMOTE Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό , καθώς είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 80% του πληθυσμού της χώρας.

Στις αρχές του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην εμπορική διάθεση και δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTEAdvanced, διαθέτοντας εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps.

Αξιοποιώντας τις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου κινητής μετά την απόκτηση νέου φάσματος, έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, ταχύτητες έως και 375 Mbps.

Στα τέλη του χρόνου, παρουσίασε ταχύτητες έως και 500 Mbps, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως.

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με τις επενδύσεις του μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, να ξεπερνούν τα €2 δισ., ενώ για την επόμενη τετραετία ο Όμιλος έχει εξαγγείλει επενδύσεις ύψους €1,3 δισ. μόνο στην Ελλάδα, κυρίως για δίκτυα σταθερής και κινητής.

Μέσα στο 2016, σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη 4G/4G+, προσφέροντας αποδεδειγμένα αξιόπιστο, γρήγορο internet και κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας σε όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here