Αρχική Ειδήσεις Ζωντανά Βιβλία στη Θεσσαλονίκη!

Ζωντανά Βιβλία στη Θεσσαλονίκη!

0

Στις 12 Δεκεμβρίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Οικόπολις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Πολιτιστική διαφορετικότητα και Ευρώπη: αναζητώντας το σημείο επαφής”. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ελλάδα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένη των “CitizensinAction” στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Πολιτιστική διαφορετικότητα και Ευρώπη: αναζητώντας το σημείο επαφής”. .

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα Ζωντανά Βιβλία, με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί το ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2009 από μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών, ως μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος για κοινωνική αλλαγή, το HumanLibraryOrganization, το οποίο προσμετρά εκατοντάδες Ζωντανές Βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

Από τότε η ομάδα μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε, για να φτάσει σήμερα να αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες διακρίσεων: πρόσφυγες, μετανάστριες, άτομα με αναπηρία, γκέι άντρες, οροθετικούς, τρανς άτομα, αντιρρησίες συνείδησης, χρήστες ψυχιατρικών υπηρεσιών, άτομα με διατροφικές διαταραχές.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 από τις 17:00 ως τις 20:00, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Οικόπολις, στον αριθμό 29Α στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα Ζωντανά Βιβλία, να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβούνταν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει κατάλογος βιβλίων και σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχονται ακόμα Ζωντανά Λεξικά (διερμηνεία) στα Αγγλικά, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικό κατάλογο των βιβλίων: http://humanlibrary.gr/index.php/el/zontanivivliographia

Η οργάνωση CitizensInAction στο πλαίσιο του προγράμματος “Evolution: bringingEuropetoanotherlevel” με την υποστήριξη του προγράμματος «EuropeforCitizens» ετοιμάζει από τις 11 ως τις 13 Δεκέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, ένα τριήμερο για την πολιτιστική διαφορετικότητα με μουσική, εργαστήρια, χοροθέατρο, streetperformance και τη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

40 εθελοντές από Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ελλάδα συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη για να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να δημιουργήσουν.Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here