Αρχική Ειδήσεις Το εντυπωσιακό σπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά

Το εντυπωσιακό σπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά

0
Διαφήμιση

Από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας, το λιμναίο σπήλαιο της Μελισσάνης, που βρίσκεται στον Καραβόμυλο, ανάμεσα στη Σάμη και την Αγία Ευφημία, είναι μια ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς και της χώρας μας σε όλο τον κόσμο!

Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθείτε το νησί και να μην κάνετε βαρκάδα στο σπήλαιο· πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Αφού κόψετε το εισιτήριό σας, θα κατηφορίσετε πάνω σε μια μπάρα, για να φτάσετε στην είσοδο της Μελισσάνης.  

Εκεί οι ευγενικοί και πάντα χαμογελαστοί βαρκάρηδες θα σας υποδεχτούν και θα σας μιλήσουν για την ιστορία του σπηλαίου και για το πότε ανακαλύφθηκε.

Πρόκειται για το μοναδικό βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο μήκους 160 μ. και πλάτους 40 μέτρων.Το βάθος των νερών φτάνει τα 39 μ. και οι σταλακτίτες έχουν ηλικία 20.000 χρόνων.

Ενώ θα κάνετε το γύρο της λίμνης με τη βάρκα σας, θα θαυμάσετε τους υπέροχους ιριδισμούς πάνω στα νερά, την ώρα που ο ήλιος τρυπώνει από την οροφή, δημιουργώντας μια επιβλητική ατμόσφαιρα.

Κατά την αρχαιότητα, οι προϊστορικοί κάτοικοι λάτρευαν τον θεό Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, τις γνωστές Νύμφες.

Το σπήλαιο είναι ανοικτό για τους επισκέπτες από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα όλες τις ημέρες. Μοναδική εμπειρία θα ήταν κολύμπι στα νερά των σπηλαίων.

Δυστυχώς δεν επιτρέπονται ούτε οι φύλακες ούτε οι βαρκάρηδες.

Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι τα νερά από τις καταβόθρες στο Αργοστόλι, που χάνονται στις τεράστιες τρύπες, εμφανίζονται στο σπήλαιο της Μελισσάνης μέσα από μια διαδρομή 17 χλμ. Υπόγειες διαδρομές σε ένα σπήλαιο με ιστορία 20.000 χρόνων…

Διαφήμιση