Αρχική Καταστροφές Στα 11 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα

Στα 11 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα

0
Διαφήμιση

Στα 11 εκατ. ευρώ είναι οι συνολικές αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι) και έπληξαν την Ελλάδα από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2015.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών που αναγγέλθηκαν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις Ασφαλίσεις Περιουσίας (κατοικίες, καταστήματα, εμπορεύματα) δηλώθηκαν 595 ζημιές, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα αποζημιωθούν με πάνω από 10 εκατ. ευρώ.Στον κλάδο Ασφάλισης Οχημάτων, δηλώθηκαν 470 ζημιές σε αυτοκίνητα με προβλεπόμενο ποσό αποζημιώσεων που ξεπερνά τις 770.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, Νίκος Βαγιακάκος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ανέφερε:

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές σε κτίρια και οχήματα, κυρίως, στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά εκπληρώνει το ρόλο της, αποζημιώνοντας τους ασφαλισμένους με περίπου 11 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι επιχειρήσεις να επανέλθουν στην καθημερινή λειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν.

Όμως, παρά την αυξανόμενη συχνότητα των ακραίων καιρικών γεγονότων, η ασφάλιση περιουσίας έχει ακόμα χαμηλή διείσδυση στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως η πλειοψηφία των πολιτών και των επιχειρήσεων παραμένουν ακάλυπτοι απέναντι στους κινδύνους».

Στην έρευνα συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της ΕΑΕΕ.

Διαφήμιση